Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европейската седмица на мобилността завършва с велошествие

Европейската седмица на мобилността завършва с велошествие

Шествието ще премине по велоалеята на ул. "Гурко". Крайната точка на процесията ще бъде открита сцена "Охлюва", където от 18:30 ч. ще се проведе кинопрожекция на късометражни филми.

Като кулминация и своеобразен финал на Европейската седмица на мобилността, 22-ри септември ще премине под мотото Ден без автомобили. По традиция ще се проведе и велосипедно шествие. То ще стартира в 17:30 часа пред Съдебната палата. Шествието ще премине по велоалеята на ул. "Гурко". Крайната точка на процесията ще бъде открита сцена "Охлюва", където от 18:30 ч. ще се проведе кинопрожекция на късометражни филми.  

По традиция от 2000 г. насам, на 22 септември органите за местно самоуправление представят центровете на градовете си в различна светлина, като ограничават движението на моторни превозни средства, призовават за използване на устойчиви видове транспорт и информират какво въздействие върху околната среда имат различните начини на транспорт, които хората използват.

Община Бургас отбелязва Деня без автомобили със затварянето на ул. "Васил Левски" в отсечката между бул. "Христо Ботев" и бул. "Стефан Стамболов". Централната пътна артерия ще бъде запазена само за пешеходци и велосипедисти в часовия интервал от 8 до 18.

От 15:30 ч. до 17:30 ч. на пл. "Тройката" пред Съдебна палата велосипедистите от Колоездачен клуб "Черноморец - Бургас" и представителите на Сдружение "Ролер клуб Бургас" ще демонстрират умения за майсторско преминаване на препятствия. Желаещите граждани ще имат възможност да преминат кратко обучение по колоездене и каране на ролери за начинаещи и напреднали.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега