Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Eвропейският парламент обяви Русия за държава спонсор на тероризма

Eвропейският парламент обяви Русия за държава спонсор на тероризма

Междувременно членовете на ЕП призовават Съвета да включи в антитерористичния списък на ЕС руската паравоенна групировка „Вагнер", 141-ви специален моторизиран полк, известен още като "Кадировците", и други въоръжени групировки, милиции и марионетни сили, финансирани от Русия.

Членовете на ЕП признаха Русия за държава спонсор на тероризма. В сряда Парламентът прие резолюция относно последните събития във войната на Русия срещу Украйна. Членовете на ЕП подчертават, че умишлените нападения, извършени от руските сили и техните пълномощници срещу цивилни граждани в Украйна, разрушаването на гражданска инфраструктура и други сериозни нарушения на международното и хуманитарното право представляват терористични актове и военни престъпления. С оглед на това те признават Русия за „държава спонсор на тероризма и за държава, която използва терористични средства". Това се казва в съобщение разпространено от пресслужбата на Европейския парламент.

Тъй като понастоящем ЕС не може официално да определи държави за спонсори на тероризма, Парламентът призовава ЕС и неговите държави членки да въведат подходяща правна рамка и да обмислят добавянето на Русия в такъв списък. Това би довело до редица значителни ограничителни мерки срещу Москва и би имало дълбоки ограничителни последици за отношенията на ЕС с Русия.

Междувременно членовете на ЕП призовават Съвета да включи в антитерористичния списък на ЕС руската паравоенна групировка „Вагнер", 141-ви специален моторизиран полк, известен още като "Кадировците", и други въоръжени групировки, милиции и марионетни сили, финансирани от Русия.

Парламентът призовава Европейския съюз да продължи да изолира Русия в международен план, включително когато става въпрос за членството на Русия в международни организации и органи като Съвета за сигурност на ООН. Членовете на ЕП искат също така да се намалят дипломатическите отношения с Русия, контактите на ЕС с официални руски представители да бъдат сведени до абсолютния минимум, а свързаните с руската държава институции в ЕС, които разпространяват пропаганда по света, да бъдат закрити и забранени.

На фона на ескалиращите удари срещу цивилни обекти в Украйна, резолюцията призовава още държавите членки в Съвета на ЕС бързо да приключат работата си по деветия пакет от санкции срещу Москва. Членовете на ЕП искат също така страните от ЕС и Европейската комисия активно да предотвратяват, разследват и да подлагат на наказателно преследване всяко заобикаляне на санкциите и да обмислят възможни мерки срещу държави, които се опитват да помогнат на Русия да заобиколи наложените ограничителни мерки.

Резолюцията беше приета с 494 гласа "за", 58 гласа "против" и 44 гласа "въздържал се".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега