Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европол разби мрежи от 22 страни разпространяващи детско порно

Европол разби мрежи от 22 страни разпространяващи детско порно

Правоохранителните органи на 22 европейски държави, включително и България, участваха в мащабна международна операция „ICARUS”, насочена срещу разпространението на детска порнография в Интернет.

Правоохранителните органи на 22 европейски държави, включително и България,  участваха в мащабна международна операция „ICARUS”, насочена срещу разпространението на детска порнография в Интернет. Операцията е осъществена с подкрепата и координацията на Европол.

По време на съвместните действия са идентифицирани 269 лица, свързани с престъпната дейност, извършени са претърсвания на 189 адреса и са задържани 112 лица. Според директора на Европол Роб Уейнрайт операцията е нанесла сериозен удар на мрежите за разпространение на детска порнография в интернет. Обект на операцията са били лица, разпространяващи материали, съдържащи видеозаписи на сексуална злоупотреба и изнасилване на бебета и много малки деца.

Предстои да бъдат анализирани голяма част от материалите, иззети по време на извършените претърсвания. Установени са неизвестни до момента мрежи от сексуални насилници над деца, действащи чрез различни интернет канали. Еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом обяви, че това е първата операция, проведена в изпълнение на новия план за действие по проекта CIRCAMP, ръководен от Белгия и финансиран от Европейската комисия.

Както беше съобщено по-рано, на 25 октомври 2011 година в рамките на операция “ICARUS”, служители на ГДБОП и нейните териториални подразделения в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Варна, Пловдив, Плевен и Сливен, под наблюдението на съответните структури на прокуратурата са извършили претърсване на 20 адреса на територията на страната.

Задържани са 20 лица и са иззети множество информационни носители с десетки терабайти видео файлове, съдържащи изключително отблъскващи сцени на сексуални действия с малки деца. По случаите са образувани досъдебни производства и работата по тях продължава.”

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега