Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фалстарт на делото срещу групата за отвличания "Наглите"

Фалстарт на делото срещу групата за отвличания "Наглите"

Фалстарт на делото срещу групата за отвличания „Наглите“. Причина стана отсъствието на адвокат Йордан Киров, който защитава обвинения като ръководител на бандата Ивайло Евтимов – Йожи.

Фалстарт на делото срещу групата за отвличания „Наглите“. Причина стана отсъствието на адвокат Йордан Киров, който защитава обвинения като ръководител на бандата Ивайло Евтимов – Йожи. Вторият сочен за организатор на групата Прокопи Прокопиев – Културиста, пък не е получил обвинителния си акт. Той е и с наскоро назначен защитник, който поиска време, за да се запознае с делото. Затова и процесът ще започне едва на 22 декември, а не във вторник, както бе предварително планирано.

Заседанието бе свикано точно година, след като бе освободена последната жертва на групата - 23-годишния Румен Гунински, син на известния правешки бизнесмен Румен Гунински. Началото на съдебния процес се забави заради пропуски в обвинителния акт, който беше върнат за корекции на прокуратурата в края на септември.

Днес в съдебната зала присъстваха повечето от  жертвите  на „Наглите”, предаде репортер на „PoligrafF”. „Вече близо 2 години не ходя на обществени места. Като затворник съм“, призна бизнесменът Киро Киров, който бе отвлечен в началото на 2009 година. Бизнесменът призна, че все още мисли за случилото се, но поне е спрял да сънува. „Това, което ми напомня през какъв кошмар преминах е този белег на устната ми, който виждам всеки път, когато се погледна на огледало”, каза Киров и заяви, че все още не е спокоен за сигурността си и затова се движи с охрана.

Общо 122-ма души са призовани за свидетели в процеса по делото.

Припомняме, че близо 30 души бяха задържани по време на първите две акции, които получиха имената "Наглите" 1 и 2. Голяма част от заловените излязоха от ареста след часове. Сред жертвите на групата са синът на ексминистъра на транспорта Вилхелм Краус - Михаил Краус, бившият президент на ФК "Литекс" Ангел Бончев и съпругата му Камелия, бизнесменът Киро Киров. Бандата е обвинена за общо 11 отвличания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега