Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ФБР разби група за интернет измами с българско участие

ФБР разби група за интернет измами с българско участие

ФБР разби международна група с българско участие за интернет измами. В Лас Вегас са повдигнати обвинения срещу 16 души, сред които четирима българи, румънци и руснаци.

ФБР разби международна група с българско участие за интернет измами. В Лас Вегас са повдигнати обвинения срещу 16 души, сред които четирима българи, румънци и руснаци. Властите твърдят, че групата е присвоила общо над 3 милиона долара, пише bTV.

ФБР твърди, че това е схемата, която източно европейците използвали за да привлекат клиенти към обявите си в популярни сайтове за малки обяви. Когато купувачите питали защо е толкова евтино, те отговаряли, че са съкратени от работа, имат трагедия в семейството или трябва да заминат войници.    

За организатори на операцията властите посочват румънеца Евгени Русу и руснака Владимир Будестан, който е женен за 23-годишната Диляна Недялкова от Пловдив. Заедно с тях обвинени са и братята от Бургас Евгени и Явор Стойчеви, както и Еделин Димитров.

Всички арестувани вече имаха първо явяване пред съда където пледираха, че са невинни. Според обвинението веднъж примамили клиентите с евтините луксозни стоки, сред които дори и последен модел трактор, те карали хората да превеждат парите в сметка, която уж идвала от сайтове като eBay и yahoo. В действителност  парите постъпвали в сметките на измамниците. Ако бъдат признати за виновни, те може да получат до 60 години затвор и 1 милион долара глоба.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега