Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фестивал за класическа музика под звездите в Бургас

Фестивал за класическа музика под звездите в Бургас

За първа година фестивалът за класическа музика под звездите напуска столицата, за да се състои в Бургас.

За първа година фестивалът за класическа музика под звездите напуска столицата, за да се състои в Бургас. На 30 август от 20:30 часа терасата на Културен център “Морско Казино“ ще се превърне в класически салон под звездите, където бургаската публика ще се наслади на колоритната програма от третото издание на фестивала Фортисимо фест.  

Традиционно събитието ще започне с класика - Глинка, Хачеторян, Виенявски, Брамс и Владигеров. Произведенията ще бъдат в изпълнение на американската цигуларка Даниеле Белен. Ще чуем уникално поднесена авторска музика на Георги Андреев - диригент на ансамбъл “Филип Кутев“, както и добре познати акорди от емблематичните за всички времена филми „Индиана Джоунс“, „Хари Потър“, „Усещане за жена“ и Междузвездни войн“.

Всички нюанси на класическата музика ще бъдат разгърнати под  диригентската палка на Максим Ешкенази. Солисти на събитието са Веско Пантелеев-Ешкенази, Нели Андреева и талантливи млади музиканти.  Кулминацията ще бъде премиерата на написаната специално за Фортисимо фест 2012  „Евредика“- авторско произведение за глас и цигулка.  

Проектът „Фортисимо фест“ е създаден по идея на маестро Максим Ешкенази с подкрепата на фондация „Америка за България“. Придобива изключително голяма популярност още с първото си издание през 2010 г., а събраните приходи отиват за създаване на образователна програма „Фортисимо в клас“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега