Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фестивалът "Вода" 2020 продължава с едночасовата звукова хореография "Drift"

Фестивалът "Вода" 2020 продължава с едночасовата звукова хореография "Drift"

Зрелището ще се състои в събота (28 ноември) на пл. "Тройката".

Тазгодишното издание на фестивала за съвременно изкуство "Вода" продължава с "Drift" - едночасова звукова хореография, съставена за голямо обществено пространство. Зрелището ще се състои в събота (28 ноември) на пл. "Тройката".

В „Дрифт“ изпълнителите следват „невидими пътеки“ на голям публичен площад и близката му околност. По тези пътеки те носят преносими високоговорители, от които специално съставената партитура на парчето създава уникален движещ се звуков пейзаж. Тези слоеве на взаимодействие между изпълнители и минувачи създават игриво, интензивно присъствие на мястото, на което се изпълнява спектакъла и предлагат възможност на публиката да разсъждава върху своите чувства и поведение в публичните пространства. В същото време непрекъснато движещата се съраунд композиция и новопоявяващата се органична хореография създават хипнотизиращо и уникално аудио-визуално изживяване за наблюдателите.

Спектакълът е създаден с подкрепата на Квадриенале Прага, Workshop Foundation, Cross Attic. В спектакълът ще вземат участие 15 млади артисти от Бургас. Шоуто ще бъде излъчено и онлайн в профила на Фестивал ВОДА във Фейсбук.

Следващото събитие в програмата на "Вода" 2020 е RADIANT TIME – ИНСТАЛАЦИЯ в Часовниковата кула на гарата с участието на Абел Корински, Германия, Танцова компания “Дюн” и Мария Дачева в периода 12-17 декември.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега