Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Филм на бургаска режисьорка помага на децата в дистанционното обучение

Филм на бургаска режисьорка помага на децата в дистанционното обучение

Лентата провокира възпитаниците на ОУ "Елин Пелин" да пресъздадат в картини някои от моментите в него, а любим образ на децата се оказа главният герой Серафим.

Късометражният филм "Серафим" на бургаската режисьорка Ваня Донева помага на шестокласници от бургаското ОУ "Елин Пелин" в изучаването на едноименния разказ на Йордан Йовков в часовете по литература.

Ваня Донева е предоставила филма за ползване като жест към преподавателите и учениците, които продължават учебния процес в нетрадиционна форма. Така те имат възможност чрез средствата на аудио-визуалното изкуство да преосмислят Йовковата идея,  особено актуална в наши дни  - да проявяваме милосърдие  към хората, изпаднали в беда.

Филмът провокира възпитаниците на ОУ "Елин Пелин" да пресъздадат в картини някои от моментите в него, а любим образ на децата се оказа главният герой Серафим.

Ваня Донева е завършила актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на Енчо Халачев и проф. Снежина Танковска. Има над 20 главни роли в театъра. Прави режисьорския си дебют с късометражния филм "Рандеву" по Иван Вазов. Той е селектиран на Националния филмов фестивал за операторско майсторство "Златното око 2016", както и на Международния филмов фестивал за късометражно кино "В Двореца" - 2016 г.

С филма "Серафим" бургазлийката Ваня Донева завършва магистратурата си по "Кино и телевизионна режисура" в класа на проф. Георги Дюлгеров в Нов български университет. Главната роля на Серафим изпълнява актьорът Ивайло Христов.

За филма Ваня Донева казва: "Разказът на Йордан Йовков ме привлече най-вече заради характера на героя. Серафим е човек, какъвто е трудно да срещнеш днес. Той е духовно богат, далеч от материалното, свързан е с природата."

"Серафим" е интригуващ за зрителите и с това, че е един от малкото филми, снимани по произведения на Йордан Йовков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега