Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Финансовият ресурс на Община Поморие за безплатно саниране е изчерпан

Финансовият ресурс на Община Поморие за безплатно саниране е изчерпан

Община Поморие спира да приема Заявления за финансова помощ по Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Това се налага поради изчерпване на финансовия ресурс от 3,5 млн. лева, определен от оперативната програма. Към настоящия момент, към Оперативната програма са регистрирани 24 сдружения на собственици и са подадени 10 заявления за интерес.

Община Поморие спира да приема Заявления за финансова помощпо Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове впериферните райони“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Това се налага порадиизчерпване на финансовия ресурс от 3,5 млн. лева, определен от оперативнатапрограма. Към настоящия момент, към Оперативната програма сарегистрирани 24 сдружения на собственици и са подадени 10 заявления за интерес.

Приетите досега документи ще бъдат разгледани от експертна комисия и ще сеизвърши проверка на място, преди да се сключат договорите между Общината иСдруженията на собствениците.Новите заявления за интерес и финансиране на мерки запостигане на енергийна ефективност вече ще се приемат според правилата на Националната програма за енергийна ефективност,приета с ПМС № 18/02.02.2015 г. и допълнена с ПМС № 23/04.02.2016 г.Допълнително условие по националната програма е многофамилните жилищни сградида са на три или повече етажа с 6 (шест) или повече самостоятелни обекта сжилищно предназначение.

По Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, ОбщинаПоморие разполага с отделен ресурс от още 3,5 млн. лева, който е предназначенза внедряване на енергийна ефективност на публични сгради. Чрез него ще бъдатсанирани сградите на ОУ „Христо Ботев”; на СОУ „Иван Вазов” (начален курс, вкл. физкултурния салон);  на РУП, на РСПБЗН, на Историческия музей и наобщинската администрация.

„Радвам се, че така бързо успяхме да организираме истартираме процеса за енергийно обновяване на домовете в нашия град. Благодаряна всички за доверието към нас, но за съжаление финансовата рамка исъстезателният принцип на програмата не позволяват да удовлетворим желанията навсички кандидати. Уверявам ви, че дори и тези десет жилищни блока, заедно спубличните сгради, които ще санираме с европейски средства, са изключителнавъзможност, предоставена само на 28 града в България, сред които е Поморие.Желанието ни е максимално да се възползваме и от Националната програма, така чеда преобразим изцяло нашия град.”, коментира кметът Алексиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега