Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фирмите подават декларация за дължими данъци за четвъртото тримесечие на 2015-a

Фирмите подават декларация за дължими данъци за четвъртото тримесечие на 2015-a

Всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи извън тези по трудов договор и е задължено да удържа данък, трябва да подаде декларация за дължими данъци. Декларацията – по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за дължими данъци (образец 4001), се подава в сроковете за внасяне на дължимите данъци.

Всяко предприятие илисамоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи извън тези потрудов договор и е задължено да удържа данък, трябва да подаде декларация задължими данъци. Декларацията –по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за дължими данъци(образец 4001), се подава в сроковете за внасяне на дължимите данъци.

Декларацията трябва да се подадеот фирми и самоосигуряващи се лица, които през четвъртото тримесечие на 2015година са платили на физически лица доходи по извънтрудови правоотношения илинаем и са удържали авансов данък върхутези доходи. Дължимите авансови данъци се декларират в НАП до 31 януари, нотъй като той е почивен ден, лицата ще могат да подават декларация до 1 февруари2016 г.

Декларацията за дължими данъци(образец 4001) се представя в НАП и за окончателните данъци, удържани върхудоходите на чуждестранни физически лица у нас (например върху възнаграждения зауслуги, неустойки, обезщетения, стипендии за обучение в България, доходи отлихви и други), както и за окончателните данъци дължими от местни ичуждестранни физически лица като например върху доходите от дивиденти и ликвидационнидялове и др.

Формулярът се подава и за данъци при източника по Закона закорпоративното подоходно облагане, като например данъци върху дивидентите иликвидационните дялове в полза на чужди фирми и местни дружества, които не сатърговци, включително общините.

От НАП напомнят също, че предприятиятаи самоосигуряващите се лица-платци на доходи от наем или от управление иконтрол, които се облагат с окончателен данък, начислени и/или изплатени вполза на лица, местни на друга държава - членка на Европейския съюз,предоставят на НАП информация за тези доходи с декларацията по чл. 55, ал. 1 отЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО, подавана за четвъртото тримесечие нагодината.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега