Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фотографии на тема "майки - дъщери" ще бъдат показани в Бургас

Фотографии на тема "майки - дъщери" ще бъдат показани в Бургас

Фотографиите засягат темите за приемствеността, противоречията, себеутвърждаването и подкрепата. Теми, които прекрачват границите на личната история и се отнасят до всички ни.

"Майки I дъщери“ е фотографска изложба, вдъхновена от темата за взаимоотношенията между няколко поколения жени в едно семейство. Тя представя личната изповед на авторката Десислава Стоянова за мястото ѝ едновременно като майка и дъщеря в живота, за преосмислянето на приликите и различията между жените в нейното семейство. Експозицията ще бъде представена на 12 март от 18.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

Фотографиите засягат темите за приемствеността, противоречията, себеутвърждаването и подкрепата. Теми, които прекрачват границите на личната история и се отнасят до всички ни. 

Изложбата провокира вътрешния диалог на наблюдателя, като поставя въпроси – за пълноценността на връзките ни с нашите майки, с нашите деца и със самите нас, за дълбокото емоционално познание на тези връзки, за прякото им отражение в ежедневието ни.

Съпътстващо събитие към откриването на изложбата е заснемане на присъстващи от публиката – майки и дъщери от една фамилия.

За авторите

Георги Георгиев е роден през 1977г в Бургас. Занимава се активно с фотография от 20 години. Любовта си към изкуството свързва с баща си Венелин Георгиев – калиграф, дърворезбар, артист. Снима както свои художествени проекти, така и частни фотосесии.  Работата му се характеризира с прецизност към детайла и търсене на естествените състояния и искрените емоции. Портретната фотография му дава възможност да изследва човешката природа и различните ѝ проявления.Портфолио: https://www.facebook.com/smilegphoto/   

Десислава Стоянова е родена през 1981г в Бургас. Занимава се активно с архитектура и градски дизайн. В работата си търси приемствеността между старо и ново, както и човешкото измерение в средата. Преподава и разработва авторска програма по архитектура за деца от начален курс. Обича да наблюдава и анализира човешкото поведение, мотивация и взаимоотношения. Интересува се от противоречията и творческото им претворяване със средствата на изкуството.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега