Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Френски професор по урогинекология показа уникална оперативна методика в Бургас

Френски професор по урогинекология показа уникална оперативна методика в Бургас

Уникална хирургична операция бе извършена за първи път в България, в бургаската МБАЛ „Дева Мария” днес. Методът лапароскопска сакроколпопексия бе демонстриран от френския проф. Бруно Девал, в асистенция с колегата му от Словения, д-р Сашо Костовски.

Уникална хирургична операция бе извършена за първи път в България, в бургаската МБАЛ „Дева Мария” днес. Методът лапароскопска сакроколпопексия  бе демонстриран от френския проф. Бруно Девал,  в асистенция с  колегата му от Словения, д-р Сашо Костовски. И двамата са тук за участие в уъркшоп организиран от болницата и по специалната покана на  урогинеколога д-р Георги  Хубчев от МБАЛ „Дева Мария”.

Световно признатият Бруно Девал – специалист в урогинекологията и радикалната лапароскопия, идва за първи път в България. Професорът е член на Международната асоциация по урогинекология и тазова перинатология. Споменатият метод е прилаган от него рутинно във парижката болница „Жофроа Сент – Илер”. Д-р Сашо Костовски, е специалист по урогинекология и онкогинекология, македонец по произход,  към момента работи в Университетска болница в Любляна.

Проф. Девал  извърши днес три последователни лапароскопски операции на жени пред свои колеги лекари от страната. За втората и третата операция д-р Г. Хубчев му асистира лично.  Пациентките имат  изсипване на влагалището след направена хистеректомия. Те са на възраст от 58г. до 62г. от градовете Бургас, Синеморец, и Русе.

От думите на френския специалист стана ясно, че това е често срещано усложнение при жените след оперативно отстраняване на матката. В световен мащаб миниинвазивното лечение свежда риска до минимум за пациента, акцентира още той.  Сред предимствата на интервенцията е, че възстановителният период е значително по-кратък и  максимум до втория ден пациентът се връща към нормалния си ежедневен ритъм. При класическата отворена операция има големи раневи повърхности, със съмнителен успех (до 50%), както и с дълъг възстановителен период от около двадесет дни, каза урогинекологът от болница „Дева Мария”- д-р Хубчев.

Бъдещето е в лапароскопската сакроколпопексия добави още той.Проф. Девал е и член на Американската урогинекологична асоциация, като този уъркшоп ще бъде докладван от него там. Това отваря вратите на лекари от МБАЛ „Дева Мария” за специализация в САЩ.Това е вторият уъркшоп по урогинекология организиран от болница „Дева Мария” за последните две години, с което се превръща в една от малкото болници  в страната  инвестираща най-много в развитието на своя лекарски състав.

Припомняме, че през 2012г. в частната болница пристигна  един от доайените в урогинекологията в Европа – проф. Адолф Луканович от Университетската болница в Любляна.  Тогава той  демонстрира оперативно  най-съвременните  техники и методики за лечение при нарушения на тазовото дъно при жените.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега