Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Габриел Маринов е европейски шампион, среброто е за Иван Димов

Габриел Маринов е европейски шампион, среброто е за Иван Димов

Когато полагаш нужните усилия, се постига и невъзможното, заяви шампионът, който се мести на трибуните, за да подкрепя брат си

Габриел Маринов стана европейски шампион по вдигане на тежести в категория до 61 кг при мъжете от първенството на Стария континент в София. 20-годишният българин триумфира с двубой от 281 кг (121 в изхвърлянето и 160 в изтласкването). Сребърният медал е отново за България. Спечели го Иван Димов с двубой от 280 кг (130 кг в изхвърлянето и 150 в изтласкването). Бронзовото отличие спечели Шота Мишвелидзе (Грузия) с двубой от 272 кг.

Габриел Маринов спечели и златен медал в изтласкването. 21-годишният Иван Димов взе още злато в изхвърлянето и бронз в изтласкването.„Когато полагаш нужните усилия и правиш това, което трябва, се постига и невъзможното. Затова вярвай. И всичко си идва на мястото. Мислех за победата благодарение на Алан Цагаев. Той ми вдъхна много увереност и е човекът, заради когото съм тук в момента. Бях уверен, защото имах точния човек до мен да ме подготви за това състезание с много лишения и усилени тренировки. Голяма радост, голяма еуфория. Не чувах нищо отстрани, само мислех как да вдигна щангата. Личният ми треньор Стоян Добрев също винаги ми е говорил, че ще стигнем някой ден дотук“, каза европейският шампион Габриел Маринов.

„В следващите категории ще става още по-добре за България. За това се борим. Все пак сме на наша територия и нямаме намерение да се предаваме. Запалих се по щангите покрай брат ми Валентин Генчев, който ще вдига в сряда вечерта и ще стискаме палци за него“, каза още Габриел.„Преди 20 дни получих травма, която доста наруши тренировките ми. Не бях готов за много по-големи тежести. Може би имах някой друг килограм в себе си, но като цяло съм доволен, че успях да се събера и да спася нулата в изтласкването. Целта ми беше да подобря двубоя си, но не се получи с оглед на състоянието ми. Определено не ми беше ден, но направих каквото можах. Надявам се да е по-добре на следващото състезание. Много се радвам за моя български конкурент. Той беше подготвен, вдига много добре. Мога да му кажа само „евала“, коментира сребърният медалист Иван Димов. 

България завоюва две шампионски титли и общо 4 медала в двубоя от втория ден на Европейското първенство в София. Ангел Русев стана европейски шампион в кат. до 55 кг. 23-годишният българин триумфира пред родна публика в „Арена София“ с двубой от 244 кг. 17-годишният роден талант Джан Зарков извоюва бронзов медал в категорията. Среброто е за грузинеца Рамини Шамилишвили.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега