Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гайди огласиха началото на учебната градина в к-с "Изгрев" /снимки и видео/

Гайди огласиха началото на учебната градина в к-с "Изгрев" /снимки и видео/

Официално откриха учебната година в СУ "Добри Чинтулов" и СУ "Йордан Йовков"

"Нашето училище любимо, отново ни събра. Приветствено отваря своите врати да търси огънчето живо в книгите добри. Добре дошли скъпи ученици". С това слово официално бе открита новата учебна 2021-2022 година в СУ "Добри Чинтулов" в Бургас. Празничният ден беше съпроводен с гайди, традиционни народни хора и много усмивки. 

Публикувахте от PoligrafF.net в Сряда, 15 септември 2021 г.
"Скъпи ученици, уважаеми родители и гости. Днес отново е 15-ти септември - денят, в който бъдещето на България изпълва училищните дворове", започна речта си директорът на СУ "Добри Чинтулов" инж. Милена Дренска. 



"За първокласниците това е първият път, в който навлизат в света на училището. Този ден е празник за всички нас - ученици, учители, родители. Затова винаги е символизирал стремежа на българина към духовното, науката и просвещението. Училището е този притегателен символ, който дава началото и края на един смислен живот. Той е храмът, който събира в себе си знание, наука и изкуство, пътешествия и откривателства, болки и победи. Доброто и качествено образование е изграждане на ценностна система, възпитава младите хора, а те са нашият капитал за утвърждаване на България като модерна европейска държава". 


"Скъпи ученици, пожелавам ви една истински успешна учебна година. Година, през която да откриете още много интересни неща, свързани със света около вас. Година, през която много от вас ще намерят нови приятели. Вярвайте в своите учители, защото те са хората, които ще ви помогнат да станете не само по-образовани, но и по-добри граждани на България и света. Вярвайте в силата на науката, защото тя променя съвременния свят.


Вярвайте в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализиране на всяка мечта. Новите предизвикателства в образованието приемайте като условия за проява на вашата воля и упоритост, на жаждата ви за нови знания. Бъдете спокойни, до вас са вашите учители. Пазете традициите на вашето училище. Не се отказвайте от мечтите си, защото те са вашите криле. Честит празник на всички и на добър час".



Също толкова тържествена и специална беше обстановката и в СУ "Йордан Йовков". Ето какво каза директорът Анна Пенева преди да прозвъни първия учебен звънец. 


"Уважаеми гости, скъпи ученици, учители и родители. И тази есен, училищните врати в цялата страна ще се отворят празнично, за да посрещнат малки и големи ученици, учители и всички семейства, които изпращат своите ученици с благопожелания за добро начало. Откривам 42-ата учебна година за СУ "Йордан Йовков" с особено удоволствие, защото през последните години СУ "Йордан Йовков се утвърди като иновативно училище, с прилагане на дигитални технологии в образованието, спечели множество национални програми. Увеличихме броя на паралелките, увеличихме броя на учениците и назначих 7 нови учители. За мен е особен моментът да приветствам 59 ученици в трите паралелки в първи клас. Добре дошли, мили деца". 


Още снимки от празничния ден ще откриете на нашата фейсбук страница!

Публикувахте от PoligrafF.net в Вторник, 14 септември 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега