Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Георги Георгиев получи приза за най-добър млад художник на годината

Георги Георгиев получи приза за най-добър млад художник на годината

Наградата бе връчена от Божидар Георгиев, внук на художника Руси Стоянов.

Община Бургас и Дружеството на художниците връчиха традиционната награда за „Млад художник на 2021 година”, учредена на името на Руси Стоянов. Отличието се връчи за 15 поредна година. Призът за най-добър млад художник за 2021 година получи художникът Георги Георгиев. Заедно с него за престижното отличие бяха номинирани Елисавета Ангелова и Ивелина Иванова. 

"Поздравявам всички с днешния светъл празник!Бургас чрез различни прояви отбелязва този важен за нас ден.Едно от тях е наградата за млад художник. Нейната цел е да мотивира младите творци. Бургас винаги е бил и ще бъде град, който се отличава с големия потенциал на своите творци.Това каза в приветствието си кметът Димитър Николов минути преди да поздрави художника Георги Георгиев. Наградата бе връчена от Божидар Георгиев, внук на художника Руси Стоянов. 

"Всеки празник носи своята емоция. 24 май е празник на просветителите и учителите, и празник на бургаските творци. Без вас, без това, което вие създавате Бургас няма да е същият", това сподели зам.-кметът по "Култура" Диана Саватева. Водещ на събитието бе председателят на Дружеството на художниците в Бургас Добрин Вътев.

Веднага след това бе открита и празничната изложба на бургаските художници. Експозицията ще може да се разгледа до 12 юни. Дружеството на бургаските художници е създадено през 1956 година. Към 2018 година негови членове са над 100 творци, чиито произведения представят града ни в България и по целия свят.  

Георги Михайлов Георгиев

Завършил: СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”  гр. Бургас  /Изобразително изкуство с италиански език/.Технически университет в  гр. София /Инженерен дизайн/ Магистърска степен. Софийски университет в гр. София /Семиотика  и педагогика на изобразителното изкуство/ Магистърска степен. 

Ръководител на дизайнерския отдел към издателска къща в гр. София. Интериорен дизайнер в ‘’Еле керамика‘’, гр. Варна.Учител по изобразително изкуство в ОбУ ’’Св. Св. Кирил и Методий,, гр. Обзор 

Награди и номинации

Номинация за  награда /графика/  в ,,НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ ЗА ЖИВОПИС, СКУЛПТУРА И ГРАФИКА,,
Награда за млад съвременен автор  гр. Варна. 
Номинация за млад автор  в Националната изложба “Приятели на морето”  

Изложби:
Участие в общи изложби гр. Бургас, гр. Сливен, гр. Варна, гр. София.Участие в международни изложби в Австрия, Чехия и Полша.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега