Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ към Златанова: Старият съд е опасен

ГЕРБ към Златанова: Старият съд е опасен

Народните представители от ГЕРБ-Бургас входираха парламентарно питане до вицепремиера и министър на правосъдието Зианида Златанова относно опасно рушащата се сграда на Стария съд в морския град. Местните депутати подчертаха, че в архитектурния паметник на културата се помещават действащи институции, а поради състоянието на сградата, здравето и животът на служителите им е застрашен.

Народните представители от ГЕРБ-Бургас входирахапарламентарно питане до вицепремиера и министър на правосъдието ЗианидаЗлатанова относно опасно рушащата се сграда на Стария съд в морския град.Местните депутати подчертаха, че в архитектурния паметник на културата сепомещават действащи институции, а поради състоянието на сградата, здравето иживотът на служителите им е застрашен.

„Парчета от фасадата и терасата могат да се стоварятвърху главите на стотици граждани, които минават всеки ден в този централенрайон на града. Голяма част от хората влизат и в самата сграда, тъй като тя едействащо държавно учреждение. В опасната постройка се помещават Агенцията повписванията, Службата по пробация и част от Районния съд на Бургас.Служителите, работещи в сградата, сами са изградили козирка, която служи катотунел срещу огромни падащи парчета, но въпреки това влизат и излизат отсградата на бегом“, се казва в питането до Златанова.

Представителите на ГЕРБ Бургас подчертават, че застават задстроежа на новата съдебна палата във Варна. Факт е, обаче, че 100 процента от средствата във фонда„Растеж и устойчиво развитие на регионите“ за "Инвестиционна програма заподобряване работната среда за съдилищата" са разпределени за северночерноморскияград. Това оставя бургаския съд без финансова подкрепа от държавата и така сградата му продължава да се руши и да поставя в опасност живота на служителите на обитаващите я институции, както ина гражданите.

Бургаските депутати поставят следния въпрос предвицепремиера: „Кога икакви действия ще бъдат предприети от Министерството на правосъдието заукрепване и реновиране на сградата на Стария съд в Бургас, която е и паметникна културата?“

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега