Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ печели от поскъпването на лекарствата?

ГЕРБ печели от поскъпването на лекарствата?

Лекарствата за онкоболни са поскъпнали средно с 386% само за година. Това показва справка на общинския съветник от БСП Георги Кадиев, който я публикува в профила си във Facebook.

Средно с 386% за година са поскъпнали лекарствата за онкоболните, сочи справка на общинския съветник от БСП Георги Кадиев, който я публикува в профила си във Facebook. В таблицата се вижда как от 8 лекарства срещу онкологични заболявания държавата губи 8.716 млн. лв само за една година, пише Dnes.bg.

Само за година всяко от тези лекарства е поскъпнало между 254 % и 497 %. Най-много се е покачила цената на Letrozole – с 497%, а най-малко на Buserelin – DDD – 254%. Кадиев представя сравнение на цената на всяко лекарство, постигната при търг, организиран от МЗ през 2010.

Само година по-късно, когато цените вече се определят по методиката на НЗОК и се ползват "референтни стойности", т.е. обвързване на цените с цени в други европейски държави, се наблюдава огромен скок.

"Кой печели? Със сигурност производителите. С още по-голяма сигурност дистрибуторите. И с най-голяма сигурност управляващите от ГЕРБ. Именно подобни схеми захранват черни каси, с които после се купуват избори. Кой губи? Със сигурност болните, защото се купуват по-малко лекарства. Със сигурност близките им, защото добавят от семейния бюджет това, което е откраднато от здравната каса. И със сигурност всички ние като данъкоплатци, защото нашите пари захранват онези, които после искат да ни управляват. И всичко това само от 8 лекарства. Представете си какво става за цялата система на здравеопазването. Политиката е кауза. Не и за тях. За тях е пари. Доказателството - в числата в таблицата", коментира Кадиев. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега