Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ: Заграбват земя и средства в Несебър

ГЕРБ: Заграбват земя и средства в Несебър

На предстоящото на 2 юни заседание на Общинския съвет в Несебър ще бъдат разгледани скандални докладни записки, които са изцяло против интересите на местните хора. За това алармират от структурата на ГЕРБ в морския град. В дневния ред под номер 40 има предложение от администрацията за измененние на ПУП-ПРЗ за УПИ-общ. ПИ 51500.506.618 и ПИ 51500.506.391 в квартал 5001 по плана на к.к. Слънчев Бряг запад.

На предстоящото на 2 юни заседание на Общинския съвет вНесебър ще бъдат разгледани скандални докладни записки, които са изцяло противинтересите на местните хора. За това алармират от структурата на ГЕРБ в морскияград. В дневния ред под номер 40 има предложение отадминистрацията за измененние на ПУП-ПРЗ за УПИ- общ. ПИ 51500.506.618 и ПИ51500.506.391 в квартал 5001 по плана на к.к. Слънчев Бряг запад.

Общата площна имота е 2434 кв.м. и е с отреждане за пешеходна зона и озеленяване.ПИ 51500.506.618 е възстановен частен имот и е на площ от815 кв.м.Какво реално се крие зад тези цифри?С въпросната докладна се предлага да се намали общатаплощ на целия имот, като се запазва площта на частния от 815 кв.м.

Споредвносителите със заданието се предлага увеличаване на площите за пешеходни алеиот север и юг с оглед запазване възможността удобни пешеходни връзки междудвете зони на к.к. Слънчев Бряг (западна и източна), както и придаване къмимота – частна собственост останалата част от общинския имот за уформяне на УПИ,даващ възможност за изграждане на курортна сграда съгласно инвестиционнитенамерения на възложителя.Възложителят в случая се явява частния собственик койтоне е споменат поименно в докладната записка.

От ГЕРБ са категорични, че с приемането на този ПУП сеунищожава възможността за реализиране на отреденото до момента озеленяване ипешеходна зона, както и реалното обособяване на център в к.к. Слънчев Бряг. Съответно схемата е първа стъпка към заграбването наобщинския имот и построяването на сграда в центъра на комплекса, вметообособяването на център, каквато е била първоначалната идея.От ГЕРБ-Несебър настояват за запазване отреждането наимота и обособяване и реализирането му в централен площад на к.к. Слънчев Бряг.

Съществуващата в момента сграда в имота, на бившияресторант „Палма“, е бракувана от „Слънчев бряг“ АД преди години и до момента етрябвало да бъде съборена заради опасността от саморазрушаване!ГЕРБ алармират и за докладна записка под номер 29, скоято се иска промяна предназначението на имоти общинска мера, пасище в другвид земеделска земя. Те се намират в местността Юрта Балкана, което е междуСлънчев бряг и Свети Влас на обща площ над 5 декара.

Друга скандална точка е под номер 21, касаещаактуализация на капиталовата програма, в която под номер 4 е преизграждане,преустройство, реконструкция и промяна предназначението на сграда на ОБСН (старата община) в обществена сграда Несебър Старград. Искането е от 850 000 лв. средствата да нараснат до1 170 000 лв. Разликата е внушителната сума от 320 000 лв. отпървоначално предвидените и гласувани средства. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега