Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Германия обяви награда за информация, свързана с атентатора от Берлин

Германия обяви награда за информация, свързана с атентатора от Берлин

Документите на 24-годишен мъж бяха открити под шофьорската седалка в камиона - убиец, което даде нова следа на властите.

Полицията в Германия издирва тунизийски бежанец, заподозрян в осъществяването на терористичната атака в Берлин, която отне живота на 12 души. Документите на 24-годишен мъж бяха открити под шофьорската седалка в камиона - убиец, което даде нова следа на властите. Прокуратурата обяви и награда от 100 000 евро за информация, свързана с местонахождението на беглеца.

24-годишният тунизиец е със статут на бежанец, предава "Ройтерс". Нарича се Анис Амри и е определен като опасен и вероятно въоръжен. Висок е 1,78 м., с тъмна коса и кафяви очи. Издирването му продължава, както и разследването на неговото минало и връзките му с терористичната организация Ислямска държава, която пое отговорността за атентата в понеделник.

Според местни медии, Амри пристигнал в Германия през юли 2015, като нелегален имигрант. Молбата му за убежище била отхвърлена. По всяка вероятност е използвал различни имена и съществуват данни за връзките му с радикални клетки. Живял е предимно в Берлин, тъй като не предоставял лични документи и това възпрепятствало депортирането му.

Източници на информационната агенция твърдят, че Амри е бил наблюдаван от властите по подозрение за участие в радикални групировки, но до момента на атентата не е имало доказателства за връзки с Ислямска държава или друга терористична организация. Европейска заповед за арест бе издадена, след като разследващите откриха личните му документи, предава BBC.

Припомняме Ви, че камион се разби в коледен панаир в сърцето на Западен Берлин. 12 са жертвите на инцидента, като в камиона е открито тринадесето тяло - на шофьора, който е управлявал превозното средство преди Амри да го отвлече. Ранените са близо 50, като част от тях остават в тежко състояние.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега