Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Германия пусна в обращение нова монета от 5 евро

Германия пусна в обращение нова монета от 5 евро

"Дойче Бундесбанк" пусна в обращение нова монета от 5 евро. Емисията носи името "Планетата Земя" и е изсечена в тираж 2,25 млн. броя. 250 000 от тях ще бъдат предназначени за колекционери, а останалите ще бъдат пуснати в циркулация в страната.

"Дойче Бундесбанк" пусна в обращение нова монета от 5 евро. Емисията носи името "Планетата Земя" и е изсечена в тираж 2,25 млн. броя. 250 000 от тях ще бъдат предназначени за колекционери, а останалите ще бъдат пуснати в циркулация в страната.

Дизайнери на новата монета са Стефан Клайн и Олаф Нюман. Новите 5 евро са революционни за монетите в Европа и дори света, с употребата на полимерна пластмаса в син цвят. Монетата се състои от три части - външен ринг, изобразяващ космоса и планетите в него, полимерна окръжност, символизираща атмосферата на земята, и централна част, върху която е изобразена карта на земята.

Върху всяка монета е изобразена и буква, свързана с града, в който е изсечена - F за Франкфурт, B за Берлин и т.н. Различен ще бъде и нюансът на синия полимер, в зависимост от града, в който монетата е произведена. Макар че с тези монети ще може да се пазарува, основните потребители се очаква да бъдат колекционерите. Иновативната монета е и създадена, за да популяризира нумизматиката сред младите германци.

Използваната пластмаса е специално избрана, за да издържа на високи и ниски температури, вода, химикали, UV лъчение и механично напрежение, така че монетата да бъде възможно най-издръжлива. Десет години са били необходими за проучване, избор и приложение на полимера, използван в 5-те евро.

Символиката на синия полимер е атмосферата на Земята като връзка между планетата и космоса и защитната обвивка на живота. Освен всичко друго, създателите на монетата смятат, че специфичният полимер ще бъде и добра мярка за защита срещу фалшификации.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега