Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гешев: Няма от какво да се притеснявам и страхувам

Гешев: Няма от какво да се притеснявам и страхувам

Той поясни, че е факт безпрецедентното политическо обединяване срещу прокуратурата

"С това, което ще ви покажа и разкажа ще обясня хода на проверка в ВКП за политическа корупция и търговия с влияние. Дадох обяснения в Софийската градска прокуратура по сигнал, депозиран от Борислав Сарафов срещу мен", заяви на брифинг главният прокурор Иван Гешев. По думите му това е атентат срещу държавата, нейното нормално функциониране, разделението на властите и основни конституционни принципи и европейски ценности.

"По време на изслушването във ВСС ще поискам отвод на част от членовете, които може би участват в това покушение срещу съдебната власт. Ще поискам част от заседанието да бъде закрито в интерес на престижа на съдебната власт. Тези, които направиха всичко това са тези, които българските граждани наричат олигархия и мафия. Българската прокуратура е стабилна и единна", допълни Иван Гешев.

Той поясни, че е факт безпрецедентното политическо обединяване срещу прокуратурата. "Част от този заговор е така нареченият закон "Зарков", който е противоконституционен, той ще бъде подложен на проверка от Конституционния съд, целта му е една единствена, не решаване на икономическата, демографската кризи, войната по пътищата, борба с организираната престъпност", коментира Иван Гешев. Главният прокурор обяви, че израелският експерт не е нарушил никакви законови изисквания и всичко се е случило след приключване на огледа на местопроизшествието.

Според него това е отместване на темата защо някой се опита да убие или сплаши главния прокурор."Никога не съм си мислил да си подавам оставката, заплашван от някакви боклуци. Обяснил съм това хода на съответните проверки. Няма от какво да се притеснявам и страхувам. Ясен Тодоров дойде при мен и му обясних каква е ситуацията", каза още Иван Гешев и заяви, че във Висшия съдебен съвет трябва да има само магистрати, избрани от магистрати".

Източник: БНТ
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега