Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гимназията по строителство обменя опит със сходни училища в Турция

Гимназията по строителство обменя опит със сходни училища в Турция

Гимназията по строителство и архитектура „Кольо Фичето” продължава мероприятията, свързани с петдесетгодишнината на елитното училище.

Гимназията по строителство и архитектура „Кольо Фичето” продължава мероприятията, свързани с петдесетгодишнината на елитното училище. След премиерата на книгата на директора  Веселин Пъйнев „Пърхащи мечти”, която се превърна в културно събитие за града и издаването и разпространението  на юбилеен вестник, показващ история на гимназията, видни бивши и настоящи възпитаници и постижения на учители и ръководство, наскоро учителският колектив направи работно посещение в Турция, където гостува на сходни професионални училища в Истанбул и Одрин.

Визитата беше запланувана и осъществена като част от програмата за повишаване на квалификацията и професионалния опит на преподавателите в строителната гимназия. „Беше интересно да видим един нов и модерен подход към професионалното образование,какъвто демонстрираха турските ни колеги.

Обучавани в различни направления - строителство, механостроене, електротехника, дървообработване, готварство, икономика, дизайн и много други, но в рамките на единен училищен комплекс, турските ученици карат практическите си занимания в цехове, оборудвани с машини, като тези в производствените предприятия.

"Тясната връзка между учебен и тренировъчен процес гарантира пряко включване в производството на завършилите”,споделиха помощник директорите по учебната и производствена част Мария Маркова и Даниела Симеонова.  Обмяната на опит и идеи, които могат да бъдат взаимствани от комшиите ще продължи и в бъдеще. Директорът Веселин Пъйнев подготвя рамков договор за сътрудничество с двете школа, който да бъде подписан възможно най-скоро.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега