Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гласуваха отпускане на 70 000 лева за ремонт на детските отделения в УМБАЛ Бургас

Гласуваха отпускане на 70 000 лева за ремонт на детските отделения в УМБАЛ Бургас

Съветниците приеха и другата докладна на групата на "КОД – Български възход" за нова общинска програма за деца, родители и специалисти, обхващаща периода от бременност, раждане, най-ранно детско развитие от 0 до 3 г., както и възрастта на социализация и предучилищно образование.

Отпускат се 70 000 лв. за ремонт на двете детски отделения в УМБАЛ Бургас. Предложението дойде от групата на "КОД – Български възход". Докладната записка на съветниците Светослав Тодоров, Мариела Кирова, Милен Георгиев, Стоян Грозев, Георги Кузманов и Георги Манев бе подкрепена еднонодушно с 46 гласа "За". 

В докладната вносителите отбелязват, че педиатричните клинични пътеки, които се изпълняват и финансират по договор с НЗОК във връзка с положените грижи за лечението при заболявания в детска възраст, подлежащи на стриктен контрол от РЗОК, са с ниска финансова стойност и често излекуването на пациента под 18-годишна възраст многократно надвишава стойността на клиничната пътека.

"Грижата за здравето и живота на децата на Бургас са основен приоритет във всички стратегически документи за развитието на общината, включително и в Програмата за демографско развитие на Бургас. Инвестицията в педиатричните отделения на УМБАЛ Бургас ще подкрепи постигането на тези приоритети и ще позволи лечение на децата от общината и областта в по-добри условия още преди да бъде завършено изграждането на общинската Детска болница в Бургас", мотивираха се вносителите. 

Съветниците приеха и другата докладна на групата на "КОД – Български възход" за нова общинска програма за деца, родители и специалисти, обхващаща периода от бременност, раждане, най-ранно детско развитие от 0 до 3 г., както и възрастта на социализация и предучилищно образование. Подробности четете ТУК!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега