Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Главчев: До месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“

Главчев: До месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“

Възложено е ускорено да се работи и за разширението на другите два пункта с Турция – при Лесово и при Малко Търново, като се очаква съвсем скоро и там да има сериозно развитие.

„До един месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“. Това съобщи министър-председателят Димитър Главчев по време на посещението си ГКПП „Капитан Андреево. Предвижда се пунктът да се разшири по 2 аспекта: първо на самия съществуващ, а другият аспект е изграждане на втори терминал, който да се намира в близост до пункта“. Министър-председателят е възложил ускорено да се работи и за разширението и на другите два пункта с Турция – при Лесово и при Малко Търново и се очаква съвсем скоро и там да има сериозно развитие.

Премиерът бе категоричен, че добрата ни координация с Турция може да се използва като основа за модернизиране на всички гранични пунктове на страната. 

В резултат на отличната работа между България и Турция се отчита значителен спад на миграционния натиск . Повече от 70% са спаднали опитите за нелегално преминаване на границата с Турция“, съобщи още премиерът. По-рано на министър-председателя бе докладвано, че от началото на годината до 31.05.2024 г. са установени опити на над 16 000 граждани да преминат нелегално на територията на страната в през българо-турската граница, което представлява 71% в сравнение на същия период на миналата година. 15 333 души самостоятелно са се завърнали във вътрешността на Турция, след като са установили присъствието на български патрули и постове по линията на границата.

На граничния пункт премиерът посети и Съвместния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция, който е един най-важните елементи на тристранното сътрудничество по охраната на границите, противодействието на нелегалната миграция, борбата срещу трафика на хора, контрабандата и митническите нарушения. „Центърът наистина е един пример как при съвместни действия се постига резултат“, отбеляза министър-председателят.

Министър Коритарова съобщи пред медии, че Министерството на регионалното развитие и благоустройство ще обезпечи връзката със скоростен път между граничните пунктове „Лесово“ и „Капитан Андреево“, за да може при натоварен трафик да се ползва дейността и на двата пункта. „Прави се транспортен анализ, за да се види кой е най-добрият вариант за избор на проект, който да бъде реализиран, за да може да е с перспектива за следващите 50 години“, заяви още регионалният министър .

В края на визитата си в района премиерът се запозна как се охранява „зелена граница“ с Турция. 

В огледа  участваха още посланикът на Турция Н. Пр. Мехмет Саит Уянък, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов, както и директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега