Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Главчев: Няма как да бъдат изплатени 38 милиона заради наводненията в Карловско

Главчев: Няма как да бъдат изплатени 38 милиона заради наводненията в Карловско

Премиерът Димитър Главчев коментира проблема със забавените пари за възстановяване на щетите след наводненията в Карлово през 2022 г.

Премиерът Димитър Главчев коментира проблема със забавените пари за възстановяване на щетите след наводненията в Карлово през 2022 г. "Запознат съм с исканията им. Проблемите са отпреди две години. Отчетите за изразходваните досега 24 млн. са пристигнали на 28 май. Областният управител трябва да изрази становище, а след това междуведомствената комисия ще се събере, за да отпусне възможните средства в рамките на бюджета. Няма как обаче да са 38 милиона", категоричен бе той, цитиран от NOVA.

Главчев присъства на церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в 5-ти блок на АЕЦ "Козлодуй". Министър-председателят изказа мнение и относно сблъскалите се влакове на Централна гара в София. Той предположи, че проблемите на Централна гара сигурно са големи, но са инфраструктурни.

"В този сблъсък проблемът е, че на машиниста му е прилошало. Не е коректно от този случай да заключаваме за проблемите на гарата", сподели той. По думите му няма да има драстична промяна в цената на тока, тъй като са обсъдени стратегии, чрез които да се избегне това дупката във Фонда за енергийна сигурност да повлияе на сметките на домакинствата.

От своя страна енергийният министър Владимир Малинов заяви, че диверсификацията на ядреното гориво за АЕЦ "Козлодуй" ще приключи до четири години. "Възможността да избираш води до по-добри условия. Работим по нова ядрена стратегия за съхранение на горивото. Трябва да се търси възможно най-доброто решение за сигурността и спокойствие на българското общество", обясни той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега