Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Главният секретар на МВР: Мигрантите вече са по-агресивни, хората веднага да сигнализират за тях

Главният секретар на МВР: Мигрантите вече са по-агресивни, хората веднага да сигнализират за тях

С близо 60% са намалели опитите за нелегално проникване през границата в сравнение с миналата година, заяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов на среща в Малко Търново с представители на местната власт в региона. Срещата е инициирана от необходимостта от добра комуникация между структурите на местната власт и полицейските служители в региона.

С близо 60%са намалели  опитите за нелегално проникване през границата в сравнение сминалата година, заяви главният секретар на МВР  главен комисар ГеоргиКостов на среща в Малко Търново с представители на местната власт в региона. Срещата е инициирана  от необходимостта от добра комуникация между структурите наместната власт и полицейските служители в региона.

"Необходима ни е помощ отгражданското общество по места в случаите на незаконно проникнали встраната  групи нарядите на Гранична полиция своевременно да получаватинформация, за да противодействат. С близо 60%са намалели  опитите за нелегално проникване през границата в сравнение сминалата година. Това е факт и формално погледнато миграционният натиск всравнение с миналата година е изключително благоприятен. И през миналатагодина, в сравнение с Гърция, в страната проникваха в пъти по-малко нелегалнинезаконни мигранти.  Това поставя пред нас предизвикателството за пореденпът да докажем на европейските ни партньори, че границата ни продължава да есигурна и професионално охранявана от силите на Гранична полиция, подпомаганаот колегите от ГД „Национална полиция“ и от българската армия", коментира Костов.

"Съзнаваме, че зарешаването на този проблем не можем да бъдем достатъчно ефективни безподкрепата на местната власт и цялото гражданско общество. Конкретноот хората в пограничните райони, които са достатъчно добре подготвени и умеятперфектно да се ориентират като видят в далечината група дали е от незаконнопроникнали мигранти, очакваме незабавно да сигнализират органите наГранична полиция. За подобряване на комуникацията сме организирали колегите отГранична полиция периодично да посещават кметските наместници, за да се подобриобщуването между редовите служители по границата и населението", допълни той и поясни, че напоследък има признаци на изменение в профила на мигрантите,които проникват незаконно в страната – и като националност и произход, и катовъзраст, а също и в модела им на поведение.

„Наблюдаваме подчертанопо-агресивен тип поведение или прояви на форми на агресия, като обективните изводиса въз основа на случаи със задържани в закритите центрове на Дирекция „Миграция“, както и в центровете от открит тип на ДАБ. Етническият състав нанезаконно навлезлите мигранти е преобладаващо не от зоните на  потенциаленвоенен конфликт  – все факти, които трябва да получат обществено достояниетака, че гражданите да не правят опити сами да противодействат, а да подаватсигнали в Гранична полиция".

ГеоргиКостов съобщи, че към момента няма места с пробиви по преградното съоръжение.Продължава и въведената практика на мобилни контролно-пропускателни пунктовеза  внезапни проверки на моторни превозни средства за евентуален превоз нанелегално преминали границата чужденци.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега