Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гълъб Донев: Ще разгледаме законопроекти, които 48-ото НС не намери воля да приеме

Гълъб Донев: Ще разгледаме законопроекти, които 48-ото НС не намери воля да приеме

Премиерът припомни, че в съответствие с изискванията на българското законодателство, кабинетът отново трябва да разгледа и приеме посочените проекти за закони, които ще внесе в 49-ото народно събрание.

Обществото ни настоява за справедливост. А тя е постижима само с прилагането на принципа за върховенство на правото. В този контекст в дневния ред на служебното правителство в следващите седмици неизменно ще присъстват законопроектите, които 48-ото народно събрание не намери политическа воля и време да приеме, заяви министър-председателят Гълъб Донев в началото на редовното правителствено заседание. 

Премиерът припомни, че в съответствие с изискванията на българското законодателство, кабинетът отново трябва да разгледа и приеме посочените проекти за закони, които ще внесе в 49-ото народно събрание. „Тези законопроекти бяха депозирани от служебното правителство в 48-ото народно събрание, а политическите сили, представени в него, ги обявиха за свой приоритет. Законопроектите бяха необходимото условие за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство и за реализацията на Плана за възстановяване и устойчивост“, отбеляза Гълъб Донев. 

Премиерът бе категоричен, че още по-важно е обстоятелството, че тези закони трябваше да придвижат напред промени, от които се нуждае преди всичко българското общество. „Най-ясно това личи от проектите, свързани със съдебната реформа и борбата с корупцията“, акцентира премиерът. По думите му посочените законопроекти са огледало, което ясно отразява приноса на всеки за реформа в съдебната система. „Разбира се, в това огледало всеки има правото да се оглежда в зависимост от субективното си усещане за справедливост и корупция“, каза още Донев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега