Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гледайте балета "Спящата красавица" онлайн тази вечер

Гледайте балета "Спящата красавица" онлайн тази вечер

Следващото заглавие, което Държавна Опера Бургас ще излъчи е операта за деца "Пинокио", по музика на Александър Йосифов, режисура, сценография, костюми и пластика - Денис Иванов.

Изключително впечатляващата балетна постановка "Спящата красавица"по музика на П. И. Чайковски и постановка и режисура на  проф. Хикмет Мехмедов, ще може да се гледа онлайн тази вечер от 20.30 на фейсбук страницата на  Държавна Опера - Бургас.  Фееричният балетен спектакъл е част от инициативата на музикалните културните институции "Заедно в кризата". 

Следващото заглавие, което Държавна Опера Бургас ще излъчи е операта за деца "Пинокио", по музика на Александър Йосифов, режисура, сценография, костюми и пластика - Денис Иванов. 

"Спящата красавица" е мащабен, амбициозен и впечатляващ - като постановка, творческо изпълнение и естетическа визия, балетен проект, който разкрива света на омагьосана принцеса, добри феи, зла орисница с тежка прокоба, принц с красива усмивка, добро и смело сърце, вълшебства, феерия от цветове, движения, емоции и красиви детайли, извайващи истинска приказна реалност. Балетът е създаден по сюжета на една от най-обичаните детски приказки на Шарл Перо и по безсмъртната музика на гения П. И. Чайковски. 

Примабалерината на Софийската опера и балет Веса Тонова в образа на принцеса Аврора, и нейният колега Емил Йорданов, който понастоящем е премиер балетист и на Бургаската опера - като принц Дезире. Примата на Бургаската опера Галина Калчева е феята Люляк, а Надежда Величкова се превъплъщава в ролята на злата фея Карабос. В спектакъла вземат участие възпитаници на балетните паралелки в Националното училище за музикални и сценични изкуства "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас. 

Постановъчната работа и хореографията /по Мариус Петипа/, впечатляваща с перфекционизъм в художествен план и творчески размах, пренасящ зрителите в приказни измерения, където властват естетиката и усетът за баланс, са дело на професор Хикмет Мехмедов. Декорите, съобразени с изискванията на подобен мащаб на разгръщането на действието, са на сценографа Иван Токаджиев - художникът, чийто стил често е определян като близък до този на Салвадор Дали. Художник на костюмите е костюмографът Цветанка Петкова-Стойнова, която получава наградата на Сдружение "Асоциация на хореографите" за творческата си работа в "Спящата красавица". Наградата е учредена от Сдружение "Асоциация на българските хореографи" и се провежда за втори път през 2018 г. Събитието е едно от най-важните годишни мероприятия за танцовия свят в България. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега