Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гледаме спектакъла "Калуня-Каля" премиерно на бургаска сцена

Гледаме спектакъла "Калуня-Каля" премиерно на бургаска сцена

В Бургас ще представят премиерно спектакъла "Калуня-Каля", по едноименния роман на Георги Божинов.

В Бургас ще представят премиерно спектакъла "Калуня-Каля", по едноименния роман на Георги Божинов. Романът е издаден през 1988г. пресъздава смутното време в Родопите преди, по време и след Априлското въстание. Романът предизвика противоположни мнения, но е обявен за романът-шедьовър след второто му издание през 2014г. Книгата бързо се превръща в хит и се налагат няколко допечатки. Същата година романът е награден с наградата на Асоциация „Българска книга” „Златен лъв” в категорията „За издателски проект с най-голяма обществена значимост и с широк медиен интерес", а на Георги Божинов е присъдена посмъртно почетната награда от името на книжарите от веригата "Хеликон" .

Калуньо бил добър човек...И гледал да прави добро за народа...Искал да прави добро, а все излизало зло...Ей такава работа, такава една история, да се чудиш и маеш...Трагичната история на Калуня ни разказва за смутните години около Априлското въстание и желанието на един човек да оправи света. Но дали светът иска да бъде оправен?Главният герой на романа е богатия помак Калуньо. Докато личният му живот е доминиран от най-голямото му желание – да има дете, той бива въвлечен от своите приятели в башибозук, който унищожава цяло българско село. Ужасите, проявени към каурите /българи/, карат Калуньо да се обърне срещу своите и със средствата на насилието той започва да търси справедливост. Калуньо обявява война като че ли на целия свят. Това за него е свещена война за справедливост, която накрая го погубва. 

В ролята на Калуньо влиза актьорът Делян Илиев. Участват още актьорите от трупата на Родопски драматичен театър : Васил Читанов, Божана Мановска, Джована Галиарди, Борис Хаджийски, Асен Левов, Гергана Либова, Никола Орешков, Румен Бечев. 

Премиерата на спектакъла ще бъде на 9 юни от 19ч. в зала “Тончо Русев“ на Куртурен дом НХК. Билети се продават на касата на “Часовника“. За информация и резервация тел.0894898098-Маруся Русева-организатор /Арт ателие/.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега