Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гледат мярката за неотклонение на Октай Енимехмедов

Гледат мярката за неотклонение на Октай Енимехмедов

Днес Софийски градски съд ще гледа делото за промяна на постоянната мярка задържане на Октай Енимехмедов. Припомняме, че в края на януари тази година, на форум на ДПС в НДК, бургазлията нападна почетния председател на движението Ахмед Доган и натисна срещу него спусъка на пистолета си 3 пъти.

Днес Софийски градски съд ще гледа делото за промяна на постоянната мярка задържане на Октай Енимехмедов. Припомняме, че в края на януари тази година, на форум на ДПС в НДК, бургазлията нападна почетния председател на движението Ахмед Доган и натисна срещу него спусъка на пистолета си 3 пъти.

Освен от служители на НСО, нападателят беше атакуван и от делегати на ДПС. Той бе повален на земята, където някои го ритаха и удряха с юмруци пред присъстващите и милионите телевизионни зрители.  Представители на граждански комитет “Равни пред закона” внесоха при главния прокурор подписка с 10 000 имена с искане за съд за делегатите, които се нахвърлиха над Октай Енимехмедов. Засега по този казус няма развитие.

Междувременно обаче вече 4 месеца Октай е в ареста. Първоначалното обвинен срещу него бе в закана за убийство и хулиганство. По-късно, обаче допълнителна комплексна експертиза показа, че ако пистолетът му беше произвел изстрел, Доган е можело да бъде убит.Така обвинението бе променено в опит за убийство.

За престъпление по чл. 116 ал.1 НК - за убийство на длъжностно лице, на представител на обществеността, както и на военно лице при или по повод изпълнение на службата или функцията му, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега