Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Големият бургаски отличник от матури'2020 ще учи за авиоинженер в Манчестър

Големият бургаски отличник от матури'2020 ще учи за авиоинженер в Манчестър

Заради изумителния си резултат на матурите Петър Чонгов бе награден от кмета Димитър Николов с парична премия от 2000 лв.

Рекордьорът на Бургас - отличникът Петър Чонгов от математическата гимназия, който изкара три пълни шестици на матурите в XII клас, заминава наесен в Манчестър. Там ще учи авиоинженерство, за да сбъдне мечтата си да работи в голяма компания в сферата на авиацията, пише "24 часа".

Петър знаеше къде ще бъде студент още от края на миналата година. Кандидатствал през октомври, а през декември му съобщили, че е приет. Сега е леко притеснен покрай ситуацията с коронавируса и кризата, която предизвика пандемията в гражданската авиация, но се надява на по-добро бъдеще и възможност за реализация. Възпитаникът на бургаската математическа гимназия “Никола Обрешков” всъщност е кандидатствал в 5 университета в Англия и един в Холандия. В крайна сметка се спрял на авиоинженерството.

Изборът на Петър всъщност никак не е изненадващ, като се има предвид, че двамата му родители са инженери. “Всички вкъщи са техничари. Баща ми е машинен инженер на кораб, майка ми също е завършила инженерна специалност, преподавател е в гимназията по архитектура и строителство, а голямата ми сестра е архитект. Малката ми сестричка е още на 4 г., но вече е записана на уроци по математика”, шегува се Петьо.

Заради изумителния си резултат на матурите Петър Чонгов бе награден от кмета Димитър Николов с парична премия от 2000 лв. На тържествената церемония бяха отличени всички 85 отличници от гимназиален етап, които изстреляха Бургас на второ място в цялата страна, след София, по постигнати резултати на държавните зрелостни изпити.

“Да, бих желал един ден да се върна в България. Може би не веднага след като завърша университета, защото е факт, че възможностите за кариера навън са по-големи. Но се надявам да дойде времето, когато и в България ще има по-добра реализация за младите хора”, казва бургаският рекордьор по шестици Петър Чонгов. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега