Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Горно Езерово ще си има собствена пречиствателна станция за отпадъчни води

Горно Езерово ще си има собствена пречиствателна станция за отпадъчни води

Предстои удвояване капацитета на ПСОВ “Меден рудник”, както и реализирането на интегрирани водни проекти за гр. Българово, с. Рудник и м.с. Черно море.

Сериозно напредна изпълнението на DIR-51011116-22-64 „Интегриран проект за управление на питейните и отпадъчни води в кв. Горно Езерово, гр. Бургас“. Той се финансира от Кохезионния фонд и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г”.  

Вече са изготвени необходимите работни проекти, за да може бургаският квартал да се сдобие със своя собствена локална Пречиствателна станция за отпадъчни води. Сериозно напредна изпълнението на DIR-51011116-22-64 „Интегриран проект за управление на питейните и отпадъчни води в кв. Горно Езерово, гр. Бургас“. Той се финансира от Кохезионния фонд и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г”.   Междувременно до момента по проекта, с който Община Бургас спечели солидно безвъзмездно финансиране от европейските фондове, е изпълнено следното:  

* Главни канализационни колектори от битова канализация – 1 190 м.;

* Второстепенна канализационна мрежа – 6 500 м.;

* Сградни канализационни отклонения – 259 бр.;

* Колектори от дъждовна канализация – 5 000 м.;

* Реконструкция на водопроводна мрежа – 5 400 м.;

* Сградни водопроводни отклонения – 238 бр.;  

Остава да бъдат изградени още канално-помпена станция, 1 677 м. битова канализация, 906 м. дъждовна канализация и да се реконструират 3863 м. водопроводна мрежа.   Община Бургас неизменно получава одобрението на Европейската комисия за всеки свой подаден екологичен проект. В момента тя изгражда Регионално депо за отпадъци, нови канализации и водопроводи в кварталите Банево, Ветрен и Минерални бани.

Предстои удвояване капацитета на ПСОВ “Меден рудник”, както и реализирането на интегрирани водни проекти за гр. Българово, с. Рудник и м.с. Черно море. Предстои също така изграждането на ПСОВ в с. Маринка.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега