Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Говорителят на турския президент: Истанбулският мирен процес може да спре войната

Говорителят на турския президент: Истанбулският мирен процес може да спре войната

"Отсега нататък ще продължим да полагаме големи усилия за прекратяване на войната. Защото в тази война няма да има победител - и Украйна, и Русия ще загубят", каза той.

Продължаването на Истанбулския мирен процес може да изиграе "ключова роля" за прекратяване на руско-украинската война. Това заяви говорителят на турския президент Ибрахим Калин, предава NOVA, позовавайки се на информация от БГНЕС.

Изказването на Калин дойде след срещата му с украинския президент Володимир Зеленски и Андрей Ярмак - ръководител на щаба на украинския президент в Киев, на която бяха обсъдени продължаващата война и украинско-турските отношения. "Отсега нататък ще продължим да полагаме големи усилия за прекратяване на войната. Защото в тази война няма да има победител - и Украйна, и Русия ще загубят", каза той.

Поддържайки тезата, че прекратяването на войната чрез преговори и диалог е "нашата основна цел", той заяви: "Но, разбира се, колкото по-дълго продължава войната, толкова по-трудни стават условията за сключване на мир. Ситуацията става все по-напрегната, особено по отношение на прекратяването на нападенията срещу цивилното население", уточни още говорителят.Калин добави, че президентът Зеленски е похвалил подкрепата на Турция за Украйна и ѝ е благодарил за балансираната дипломация и подхода, който дава приоритет на преговорите.

Запитан дали Турция ще проведе среща с руската страна след посещението си в Украйна, Калин отговори: "Ще продължим да поддържаме контакти с руската страна, защото, за да съберем двете страни около една маса е необходимо да поддържаме контакти и с руската страна".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега