Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Грандиозен скандал Сидеров-Плевнелиев в КСНС

Грандиозен скандал Сидеров-Плевнелиев в КСНС

С фалстарт и невиждан скандал започна днешното заседание на КСНС при президента, която основна тема е сигурността в страната и протестите на хората.

С фалстарт и невиждан скандал започна днешното заседание на КСНС при президента, която основна тема е сигурността в страната и протестите на хората. Причината за това стана недоволството на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който освен че преди началото на заседанието крещеше пред прозорците на президента "оставка", след това поиска от президента да му отговори: „Какви са тия пари, които тъпче в офшорки и защо вози с правителствения самолет шефа на „Дънди прешъс“.

Държавният глава многократно го помоли да спазва правилата на заседанието и да спре с канонадите си срещу него, както и да декларира, че ще спазва правилата на КСНС. Въпреки многократните му настоявания, поведението на националиста остана непроменено – провокативно. 

„Какво ще направите? Ще наредите на охраната да ме изхвърли ли? Нищо не можете да ми направите! Аз съм свободен гражданин, аз съм лидер на политическа партия. Естествено, че няма да изляза, имам категорично право да съм тук!”, заяви Сидеров.

В крайна сметка нервите, но не на двамата участници в спора, а на Бойко Борисов не издържаха. Лидерът на ГЕРБ каза, че отказва да е част от такава сцена и напусна залата на Съвета. Сидеров пък го изпрати с думите: „Върви си бе! Ти и без това напускаш всичко - и парламент и т.н. Вие и без това сте никъде, тепърва ще си плащате!”.Не закъсня коментарът за „безотговорното поведение” на Борисов и от страна на други политици на КСНС.

Сергей Станишев заяви, че „очевидно това е стила на лидера на ГЕРБ” и изрази недоумение защо е напуснал залата така бързо при положение, че и преди е „имало други напрегнати съвети”.Лютви Местан пък призова президента да се обади по телефона на Борисов и да го извика обратно, тъй като без представители на всички партии в НС се губел смисълът от Съвета. „Нуждаем се от отговорни решения с участието на всички”, каза лидерът на ДПС.В напрегната ситуация Плевнелиев обяви 15-минутна пауза, изисквайки от юристите си да проверят дали правилата на КСНС му позволяват да отстрани от срещата Волен Сидеров.

Държавният глава призова всички да използват паузата, за да си „помислят добре как ще се държат на срещата”.На свой ред лидерът на БСП Сергей Станишев настоя пред президента, след почивката да се съберат без медиите, защото тяхното присъствие създавало условия за такъв напрегнат диалог, който се водел между него и лидера на „Атака“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега