Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Граничари са спрели 140 нелегални имигранти на влизане от Турция за ден

Граничари са спрели 140 нелегални имигранти на влизане от Турция за ден

В сравнение с месец юли, когато на денонощие са предотвратявани по 100 опита за нелегално преминаване на границата, то през август те са над 200.

За последното денонощие гранични полицаи са предотвратили опитите на 140 нелегални имигранти да влязат в страната през границата ни с Турция. В петък броят на спрените бежанци е бил 220, информират от МВР. Миграционният натиск се увеличава през август, което налага допълнителни мерки за сигурност.

По данни на ГД „Гранична полиция“ от началото на август общо 1 858 са мигрантите са направили опит да влязат незаконно в страната ни. Вчера на ГКПП-Капитан Андреево е засечен и автомобил, в който били укрити двама чужди граждани. Друга група от 13 чужденци е била засечена и недопусната да влезе у нас през гръцко-българската граница. 

Специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната миграция и каналджийството започна на територията на Бургаска област, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Това е наложено от усложнената среда за сигурност - в сравнение с месец юли, когато на денонощие са предотвратявани по 100 опита за нелегално преминаване на границата, то през август те са над 200.

Припомняме, че в подкрепа на полицейските и военни сили, разположени по българо-турската граница, са командировани 150 жандармеристи. От агенция „Фронтекс” са поискани допълнителни 200 служители, които би трябвало да пристигнат до края на следващата седмица.

Те са изключително добре подготвени - с високопроходима техника и термовизионни камери и ще бъдат от изключително голяма полза в най-натоварените от страна на миграционен натиск месеци - август и септември, когато увеличението на опитите за преминаване е почти двойно. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега