Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Граничари задържаха седем мъже, обрали незаконни имигранти

Граничари задържаха седем мъже, обрали незаконни имигранти

Гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново разкриха и задържаха седем мъже, обрала трима незаконни имигранти при влизането им в страната, съобщават от пресцентъра на МВР. Крадците заплашили чужденците с газов пистолет и им прибрали всичките пари, ценности и мобилни телефони.

Гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново разкриха и задържаха седем мъже, обрала трима незаконни имигранти при влизането им в страната, съобщават от пресцентъра на МВР. Крадците заплашили чужденците с газов пистолет и им прибрали всичките пари, ценности и мобилни телефони.

Имигрантите били задържани на 14-и юли, в района на село Евренозово, на около 3 километра от границата. Става дума за двама афганистанци и един пакистанец, без документи за самоличност. Тримата преминали незаконно браздата в района на 64-та гранична пирамида.

Нелегалните заявили, че са били нападнати от няколко мъже. Един от тях стрелял с пистолет във въздуха, друг имал пушка. Нападателите ги заставили да легнат на земята, започнали за тършуват в личните им вещи и да прибират валута, ценности, часовници и GSM апарати. След това ги изоставили и потеглили с две коли, които били в района. 

Тримата чужденци заявили, че са готови да сътрудничат за разкриването на мъжете, които са ги обрали. Те били отведени от граничните полицаи в база на дървосекачи в района на с. Евренозово. Там имигрантите разпознали сред наемните работници двама от своите нападатели. Двамата признали своето участие в престъплението и посочили още петима свои съучастници от дърварите, които в този момент били заминали за Ямбол, за да обменят ограбената валута и да заложат ценностите.

В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни действия служителите на гранична полиция установили и задържали  със съдействието на колегите си от РПУ-Средец и РУ-Котел петимата мъже, участвали в нападението на чужденците.

Всичките 7 души, участвали в грабежа, са от община Котел. Открит е газовият пистолет, с който един от тях стрелял във въздуха. Пистолетът е закупен от него ден преди обира. В сечището е намерена и въздушната пушка, покрита с шума. При извършените обиски са намерени и отнетите по време на грабежа вещи на чуждите граждани.

Уведомена е районната прокуратура в Малко Търново. По случая е образувано досъдебно производство за извършен грабеж. Работата продължава

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега