Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Григор Димитров победи Мартон Фучович на старта на Australian Open

Григор Димитров победи Мартон Фучович на старта на Australian Open

Във втория кръг в Мелбърн шампионът от Бризбейн Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от двубоя Себастиан Офнер (Австрия) - Танаси Кокинакис (Австралия).

Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия при мъжете, съобщиха от Българската федерация по тенис. 

Поставеният под № 13 в схемата Димитров победи унгареца Мартон Фучович с 4:6, 6:3, 7:6(1), 6:2 в мач, продължил три часа и половина. Българинът загуби първия сет, но след това стигна до обрат, за да удължи победната си серия на шест срещи. Успехът бе 32-и при участията на Димитров на Откритото първенство на Австралия.

Във втория кръг в Мелбърн шампионът от Бризбейн Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от двубоя Себастиан Офнер (Австрия) - Танаси Кокинакис (Австралия).

Двубоят не стартира добре на българина, който допусна пробив в първия гейм на мача. Фучович отрази две точки за пробив на Григор Димитров и стигна до нов пробив срещу българина в седмия гейм, за да поведе с 5:2 в първия сет. Последва много оспорван осми гейм, в който Димитров отрази два сетбола и спечели подаването на противника при петата си точка за пробив, намалявайки изоставането си на 3:5, но в крайна сметка унгарецът стигна до успешното 6:4.

Димитров пак изостана с пробив в началото на втория сет при 1:2, но спечели следващите четири гейма. Фучович намали за 3:5 преди Григор да изиграе категоричен сервис гейм за край на втората част при 6:3 и изравняване на сетовете.

Третата част започна равностойно и при 2:2 Димитров стигна до четири точки да пробив, но унгарецът спечели подаването си за 3:2 и след това дръпна с 4:3. Григор Димитров все още изпитваше проблеми при втори сервис, но спаси две точки за пробив и изравни за 4:4. След спасена точка за пробив от Мартон Фучович и успешен сервис гейм за българина се стигна до поредно равенство 5:5 и впоследствие 6:6. Българинът бе категоричен в тайбрека, който започна с минипробив и завърши при първия си сетбол за 7:1 точки и обрат до 2-1 сета след продължилата час и 13 минути трета част.

Димитров спечели първия гейм в четвъртия сет, отразявайки точка за пробив за 70-ия в света Фучович. Григор осъществи ключов пробив за аванс от 3:1, а с третия си пореден успешен гейм поведе с 4:1. Мартон Фучович намали, но последва гейм на 0 за Григор Димитров и преднина от 5:2, след това той реализира първия си мачбол при сервис на унгареца и триумфира в двубоя.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега