Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Григор Димитров пречупи Зверев и е на финал в Маями

Григор Димитров пречупи Зверев и е на финал в Маями

Днешният успех ще върне Григор в топ 10 на световната ранглиста за първи път от 2018-а година насам.

Григор Димитров изигра нов великолепен мач и се класира за финала на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями, който е с награден фонд от 8.995 милиона щатски долара. 

Българинът победи с 6:4, 6:7(4), 6:4 №5 в световната ранглиста Александър Зверев от Германия. Срещата продължи 2 часа и 35 минути. С този успех Димитров прекъсна негативната си серия срещу германеца от седем поредни загуби.

За първи път в кариерата си Григор ще играе финал на турнира в Маями. Ден по-рано Димитров елиминира с 6:2, 6:4 №1 в схемата и №2 световната ранглиста Карлос Алкарас от Испания.

От началото на годината хасковлията има 20 победи и само 4 загуби. Днешният успех ще върне Григор в топ 10 на световната ранглиста за първи път от 2018-а година насам. Той ще се изкачи до деветата позиция, а ако успее да спечели и титлата в неделя, 32-годишният българин ще стигне до седмото място.

В спор за титлата Гришо ще играе срещу №3 в световната ранглиста Яник Синер. Италианецът разгроми на полуфиналите Даниил Медведев с 6:1, 6:2. Синер е с баланс 21 победи и само 1 загуба през тази година, като загуби само на полуфинал в Индиън Уелс от Карлос Алкарас. До момента Синер води с 2:1 победи в преките мачове срещу Димитров.

Това ще бъде трети Мастърс финал в кариерата на Димитров. През 2017 г. той триумфира с титлата в Синсинати, а през миналата година отстъпи на Новак Джокович във финала в Париж.

За Гришо пък това ще бъде трети финал през тази година. През януари той триумфира с титлата на турнира на твърда настилка от сериите АТР 250 в Бризбън (Австралия), а през февруари игра финал на ATP 250 турнира на твърда настилка в зала в Марсилия.

Източник: БФТ
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега