Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Григор Димитров с фантастичен мач и полуфинал в Монте Карло

Григор Димитров с фантастичен мач и полуфинал в Монте Карло

Следващият съперник на Димитров ще бъде испанецът Алехандро Давидович Фокина

Григор Димитров се класира за полуфиналите на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:4, 3:6, 7:6 (2) над Хуберт Хуркач и за втори път в кариерата си (след 2018 г.) достигна до финалната четворка в Княжеството. Следващият съперник на Димитров ще бъде испанецът Алехандро Давидович Фокина, който по-рано през деня надви в три сета първата ракета на САЩ Тейлър Фриц. 

Григор Димитров изигра първи сет, в който представянето му граничеше със съвършенството. Българинът направи ранен пробив още в третия гейм, като за целия сет загуби общо 3 точки на свой сервис. Съвсем заслужено Григор откри резултата с 6:4 след 34 минути игра. През втората част Хуркач чувствително намали грешките и на свой ред показа, че не случайно е на 14-та позиция в световната ранглиста. Полякът успя да пробие за първи път сервиса на Димитров в шестия гейм и поведе с 4:2, след което нямаше затруднения да изравни резултата в сетовете – 4:6, 6:3. 

Финалната трета част започна отлично за Хуркач, който осъществи пробив още в откриващия гейм. Димитров обаче не се предаде и след няколко страхотни отигравания успя моментално да върне брейка и да изравни геймовете. В гейм №8 българинът получи два скрити мачбола, но и в двата случая Хуркач се измъкна и успя да вземе подаването си и да изравни за 4:4. В ответния гейм полякът на свой ред стигна до точка за пробив, която реализира след непредизвикана грешка на Димитров. Сервирайки за мача Хуркач игра колебливо и позволи на Димитров, подобно на началото на сета, веднага да върне пробива – 5:5. При 6:5 в своя полза Димитров пропусна два мачбола и така се стигна до тайбрек, в който българинът се наложи със 7:2 точки и след два часа и половина игра си гарантира място във финалната четворка. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега