Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гугушева реши да се оттегли, ГЕРБ й обърна гръб

Гугушева реши да се оттегли, ГЕРБ й обърна гръб

Кандидатът за конституционен съдия Галя Гугушева взе решение да оттегли кандидатурата си след официалното становище на парламентарната група на ГЕРБ, че няма да подкрепи нейната номинация, съобщиха от пресцентъра на СДС.

Кандидатът за конституционен съдия Галя Гугушева взе решение да оттегли кандидатурата си след официалното становище на парламентарната група на ГЕРБ, че няма да подкрепи нейната номинация, съобщиха от пресцентъра на СДС.

Прокурор Гугушева предприема тази стъпка, защото счита, че с оттеглянето си ще допринесе за по-бързото разрешаване на създалата се институционална криза в страната, както и потушаване на създалото се медийно напрежение. Основна тежест върху нейното решение имат нарушението на процедурните правила за издигане на кандидатури, представяне и публично оповестяване на документи, изслушване на кандидати и подготовка за избор на съдия в Конституционния съд, приети от Народното събрание на 22. 11. 2012 год., както и изразените безпочвени съмнения от страна на медиите въз основа на твърдения на лица със съмнителна репутация, се посочва в съобщението.

Припомняме, че вчера Галя Гугушева изпрати отворено писмо до тях, с което поиска да бъде проверена по всички направления. До този момент няма отговор на нито една от сезираните институции, се посочва още в съобщението. Тази сутрин в деловодството на парламента е депозирано писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, с което Галя Гугушева оттегля кандидатурата си за член на Конституционния съд.

Премиерът Бойко Борисов е запознал президента Росен Плевнелиев с решението на  ПП ГЕРБ да не подкрепи номинацията на Галя Гугушева за член на Конституционния съд, съобщиха междувременно от прессекретариата на държавния глава. Според Борисов прозрачните процедури имат своя ефект и няма да се допусне в Конституционния съд да влезе съдия, който не е с безупречна репутация. Бойко Борисов е информирал държавния глава, че процедура за номиниране на конституционен съдия от парламентарната квота ще започне след Нова година.

Това е втората провалена кандидатура за конституционен съдия от квотата на НС след скандала "Марковска".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега