Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Икономическият министър: Инфлацията ще падне под 10% до края на май

Икономическият министър: Инфлацията ще падне под 10% до края на май

Стоянов направи уговорката, че данните са спрямо сегашната обстановка, но никой не може да даде дългосрочна предвидимост заради войната в Украйна.

Очаквам инфлацията през май да е под 10%. Такава прогноза направи в студиото на "Здравей, България" икономическият министър Никола Стоянов. „Това, което повтарям от няколко месеца, че лятото вече очакваме едноцифрена инфлация, е на прага да се случи още през май месец. Вярвам, че ще продължи тенденцията и още май ще слезем под 10%”, добави той.

Стоянов направи уговорката, че данните са спрямо сегашната обстановка, но никой не може да даде дългосрочна предвидимост заради войната в Украйна. По думите на ресорния министър има всички основания и цените на храните да паднат, тъй като тези на горивата са се върнали на нива от 2021 г. Хранителните продукти на едро поевтиняват, заяви Стоянов и допълни, че е въпрос на време разликата да се усети и от крайния потребител. Няма продукти, чиито цени се покачват, извън сезонните, при които тази тенденция е ежегодна, обясни ресорният министър. Проектозаконът, който предвижда няколко вида хранителни продукти да имат максимална надценка от 10%, ще бъде придвижен за гласуване в Народното събрания, обеща Стоянов.

Икономическият министър коментира и чуждестранните инвестиции у нас. По думите му в България „идват много инвеститори, най-вероятно биха идвали много повече, ако имахме политическа стабилност”. Стоянов изтъкна ниските данъци в България и геополитическата обстановка като предимства за производство у нас.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега