Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Илияна Йотова: Беше достойно да се даде последна дума на ген. Мутафчийски

Илияна Йотова: Беше достойно да се даде последна дума на ген. Мутафчийски

"Все пак всички живяхме с него месец и половина, всеки ден той беше в нашия дом, по един или друг начин. Очевидно беше скрит. Трябва да видим защо", коментира вицепрезидентът.

Новината за преустановяването на редовните брифинги на Националния оперативен щаб предизвика бурни реакции. Още по-любопитно се оказа отсъствието на началника на Националния оперативен щаб - генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски от последната пресконференция тази сутрин.

Вицепрезидентът Илияна Йотова отхвърли аргументите, представени от Министерски съвет, че брифингите трябва да се прекратят заради критики, че носели "повече вреди, отколкото ползи за обществото". В ефира на БНТ тя бе  категорична, че е било достойно да се даде последна дума на проф. Мутафчийски.

"Все пак всички живяхме с него месец и половина, всеки ден той беше в нашия дом, по един или друг начин. Очевидно беше скрит. Трябва да видим защо. Дали наистина напрежението, което се чувстваше между щаба и изпълнителната власт, премиер-министър и ген. Мутафчийски през последните дни, което витаеше във въздуха, действително е стигнало някаква точка на кипене или съображенията са други. А що се отнася за по-важния въпрос за строгостта на мерките, ние продължаваме да не знаем като общество какво ни чака", коментира Йотова.

Тя изтъкна нуждата от създаването на щаб, който да се занимава с тежките икономически последици от коронавируса, тъй като според нея мярката 60/40 не е достатъчно ефективна срещу растящата безработица.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега