Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Има такъв народ" върна мандата на президента, отиваме на избори /Видео/

"Има такъв народ" върна мандата на президента, отиваме на избори /Видео/

"Връчвам този мандат с две ясни опции. Ако вие желаете да оползотворите мандата, трябва да се върнете до седмица с предложение за министър-председател", посочи държавният глава. От ИТН обаче върнаха папката с мандата обратно на президента. Очаквайте подробности!

Държавният глава Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „Има такъв народ“. Точно в 11:00 ч. на "Дондуков" 2 дойдоха председателят на парламентарната група (ПГ) на ИТН Тошко Йорданов, заместник-председателят на ПГ на ИТН Ивайло Вълчев и секретарят на ПГ Станислав Балабанов. 

"Връчвам този мандат с две ясни опции. Ако вие желаете да оползотворите мандата, трябва да се върнете до седмица с предложение за министър-председател", посочи държавният глава. От ИТН обаче върнаха папката с мандата обратно на президента.

"Благодарим за доверието! Разбираме трудната ситуация, в която ви поставиха с тези напълно ненужни промени в Конституцията. Промени, против които ИТН гласува, но за съжаление, в това Народно събрание нашите гласове бяха твърде малко, за да можем да ги спрем. Правителството, което управляваше през изминалите 9 месеца, отдавна сме определели като вредно. Затова се радваме, че тази 9-месечна агония приключва. Декларирали сме неведнъж, че това управление е порочно и затова трябва да се отиде на избори", обърна се Ивайло Вълчев към Радев.

"Някои определят изборите като хаос и като ненужни, но ние мислим, че те са най-висшата форма на демокрация", подчерта той и допълни: "...ще подържим папката за няколко секунди, но все пак я връщаме, защото това е най-правилното за България. Пожелаваме ви сила и мъдрост и нека оттук нататък да решават хората". 

"Един от най-големите пороци на отиващото си управление бе драстичното разминаване", заяви президентът от своя страна и допълни: "Веднага след „традиционното кафе“ с партиите започвам срещи и разговори с всички потенциални министър-председатели".

Радев декларира намеренията си за възможно най-бързо сформиране на служебно правителство, което да организира предстоящия предсрочен вот. "Днес, утре, ако се наложи и в почивните дни ще провеждаме срещи. Отложил съм и наситената си международна програма за следващите 10 дни, която включваше посещение на чужд президент и мои официални визити в чужбина", посочи още държавният глава.

Връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство на ПГ на "Има такъв народ"

Връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство на ПГ на "Има такъв народ"

Публикувахте от Румен Радев в Четвъртък, 28 март 2024 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега