Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Имотите в Бургас гонят софийски цени - ето цифрите

Имотите в Бургас гонят софийски цени - ето цифрите

Цените на имотите в Бургас са нараснали с до 55% за последните 4 години – красноречива статистика, че пазарът е един от атрактивните в последните години.

Бургас гони София по цени на имотите, показва последната статистика на водещи агенции в страната. Крайморският град, който привлича интереса на столичани, които не могат да си позволят апартамент в София, вече е на трето място по цени на имотите в страната, което не го спира да реализира и ръст на сделките.

Експертите от сайта за недвижими имоти в Бургас Реалистимо, анализират последните статистически данни, както и данни от професионалните агенции в града за да обобщят имотната картина в Бургас.Цените на имотите в Бургас са нараснали с до 55% за последните 4 години – красноречива статистика, че пазарът е един от атрактивните в последните години.

Средната цена на жилищата в Бургас достига 950 евро/кв.м. през първото тримесечие на 2022 г. Тя е сходна с тази на имотите в Пловдив (около 960 евро) и гони първенеца – София, където средната цена на жилищата за същия период е над 1340 евро/кв.м.Интересна тенденция, която брокерите наблюдаваха от средата на миналата година за морския град е, че броят на купувачите, които търсиха имоти в града, бе два пъти по-голям от имотите, които се предлагаха. 

Според брокерите това се обуславя именно заради по-ниската цена на жилищата, спрямо тези в столицата и Пловдив, както и атрактивната локация, която купувачите може да използват в своя полза с цел инвестиция във ваканционен имот. Затова и ръстът на сделките с имоти в Бургас към края на предходната година е цели 18%, въпреки повишението на цените, спрямо 11% средно за страната по данни на Агенцията по вписванията

Бургас се разраства основно в кварталите Меден рудник, Славейков и Сарафово, тъй като там са наличните терени за ново строителство.В Меден рудник се предлагат достъпни жилища, където апартамент в начален етап на строителство може да се намери и за 700 евро на кв.м., а наскоро дори е регистриран „рекорд“ – двустаен апартамент в до брега на морето в Бургас е продаден за 100 000 евро. Средните цени в кварталите - Център, Лазур и Зорница надхвърлят 1400 евро на квадратен метър, а за луксозно строителство има и обяви за над 2500 евро на кв.м.

По-високите цени обаче активизират пазара на недвижими имоти под наем в Бургас. Статистиките от сайта за имотни обяви Реалистимо показват все по-засилен интерес на апартаменти под наем в града, като това се отразява и на цените на жилища под наем където се забелязва увеличение.Експерти очакват тази година да даде началото на криза, която неимоверно ще се отрази на цените на имотите. В други европейски страни вече кризата се усеща сериозно, като се очаква да се отрази и в България през следващата година.

*Платена публикация
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега