Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Информационна система ще предупреждава жителите на Бургас за опасност от наводнения

Информационна система ще предупреждава жителите на Бургас за опасност от наводнения

Целта е превантивно да се онагледи накъде би тръгнала водата, за да могат местните власти да вземат мерки и да се избегнат щети и жертви.

Нова система за следене на морски, речни и язовирни ниваще предупреждава жителите на Община Бургас за риск от наводнения. Тя щеполучава информация за водните нива в реално време от 17 точки за мониторинг,оборудвани с камери за видеонаблюдение и захранвани от соларни панели, съобщават от МОСВ.

Възоснова на обработените данни и на база събрана информация от минали наводнения,ще представя 10 симулационни модела, показващи как би изглеждало наводнениеспоред обема на валежите, релефа и др. Целта е превантивно да се онаглединакъде би тръгнала водата, за да могат местните власти да вземат мерки и да сеизбегнат щети и жертви.

Системата се разработва по проект „Интегрирано управлениена риска от наводнения в община Бургас“, финансиран от Министерството на околната среда иводите с 548 641 евро по Програма BG02 „Интегрирано управление на морските ивътрешните води“ от Финансовия механизъм на Европейското икономическопространство.

Данните от нея ще се използват от Областната управа на Бургас,Регионалната инспекция по околната среда и водите, Басейнова дирекция„Черноморски район“, Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защитана населението", Национален институт по метеорология и хидрология - клонБургас, „Напоителни системи“ ЕАД и представителите на научните среди.

Ще бъде актуализиран и Планът за действие при наводненияна Община Бургас. Специалисти и жители на рискови райони ще бъдат обучени заработа с информационната система, както и за предприемане на мерки запревенция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега