Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Инсталираха първата соларна станция за зареждане на електромобили в Бургас

Инсталираха първата соларна станция за зареждане на електромобили в Бургас

Първата бургаска соларна станция за електромобили работи от днес пред Пантеона в Морската градина. Всеки, който е привърженик на устойчивия градски транспорт и опазването на околната среда, може да се запознае с условията за ползване и поддръжка на електрическите превозни средства.

Първатабургаскасоларна станция  за електромобили работи от днес пред Пантеона в Морската градина. Всеки, който е привърженик на  устойчивия градски транспорт и опазването наоколната среда, може да се запознае с условията заползване и поддръжка на електрическите превозни средства.

„Изгражданетона соларната станция е акцент в тазгодишната ни програма от инициативи,посветени на Европейската седмица на мобилността. Идеята ни е да намеримподходящо място, където тя да бъде позиционирана за постоянно“, обяснизам.-кметът по бюджет, финанси и стопански дейности Красимир Стойчев.

Освентест драйв на електроскутери и други превозни средства, бургазлии и гостите награда ще могат да опитат пред Пантеона соларно кафе и слънчев фреш, приготвенив соларната станция.Другитесъбития, включени в програмата на Европейската седмица намобилността, са  озеленяване на спирка полинията на  автобус № 4, поставянето на зелен автомобил напешеходната пътека на ул. “Богориди“ и ул. „Демокрация“, на арт инсталация зелен остров, представляваща кораб отрастителност на кръговото кръстовище на кв. Сарафово, на инсталацияот контейнери за отпадъци и зелена пътека.

„Надявамес тези инициативи да преобразим няколко малки градски пространства и даприоритизираме алтернативните начини за придвижване, използвайки природнитедадености на града и морския транспорт“, обясни Руска Бояджиева, ръководител напроекта „Интегриран градски транспорт“, чрез който се финансира Европейската седмица на мобилността.Врамките на Седмицата на мобилността ще бъде даден старт и на изграждането на новата автогара в к-с „Меден рудник“.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега