Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Интернет търговци печатат фалшиви дипломи, от МОН се заемат със случая

Интернет търговци печатат фалшиви дипломи, от МОН се заемат със случая

Читатели на "PoligrafF.net" ни изпратиха линк към интернет страница в безплатната платформа Wordpress, където е поместена обява за продажба на дипломи за „средно, средно-специално и висше (бакалавърска и магистърски степени) образование“. Авторите на обявата обещават „реална диплома“ в рамките на 3-4 дни от датата на поръчката. Справка за услугата и заявки се приемат на и-мейл адрес, регистриран в платформата mail.ru.

Читатели на PoligrafF.netни изпратиха линк към интернетстраница в безплатната платформа Wordpress, където е поместена обява за продажба на дипломиза „средно, средно-специално и висше (бакалавърска и магистърски степени)образование“. Авторите на обявата обещават „реална диплома“ в рамките на 3-4дни от датата на поръчката. Справка за услугата и заявки се приемат на и-мейладрес, регистриран в платформата mail.ru.

Под обявата вечевалят въпроси относно цените и условията за издаване на дипломите.Потребителите се интересуват от това дали удостоверенията са регистрирани идали има разлика в тарифите за средно и висше образование. Единственият отговорна аминистратора гласи, че е изпратен и-мейл с информация до всеки, задалвъпрос.

Нашите читателисе възмутиха от безцеремонната обява, публикувана на 27-и юни 2014 година. Потяхно мнение, тя обезценява труда и знанията на децата и младежите у нас, ощеповече че обикновено купената диплома струва по-малко от 4-годишенобразователен цикъл в частен ВУЗ, а и магически „дарява“ с познания в рамкитена по-малко от една работна седмица. Освен това, съдейки по публикуваните настраницата снимки, удостоверенията изглеждат напълно легитимни.

Най-страшнотообаче е фактът, че сред запитванията има такива за специалности в сферата намедицинските грижи и психология. Присъстват и въпроси от страна на граждани,които от години работят без да имат диплома за това и сега искат да се сдобиятс такава, за да не изгубят работата си.

Решихме дапроверим дали Министерство на образованието е наясно със случая. Оказа се, чение сме първите, подали сигнал за обявата в интернет, макар от пресцентъра дапризнаха, че са „мярнали“ информация за сайта в уеб пространството. Отпросветното министерство ни увериха, че се заемат със случая и той ще бъдепредаден на властите, за да бъдат взети по-нататъшни мерки.

Екипът наPoligrafF.net ще продължи да следиразвитието на случая. Очаквайте подробности.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега