Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Инж. Йовев: Над 60% са изпълнени дейностите по укрепване на свлачището в Сарафово

Инж. Йовев: Над 60% са изпълнени дейностите по укрепване на свлачището в Сарафово

Работи се интензивно, като строително-монтажните работи вървят по график.

На над 60% са изпълнени дейностите по брегоукрепване  и укрепване на свлачището в бургаския квартал Сарафово. Това установи на място заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, който направи извънредна проверка на обекта. Работи се интензивно, като строително-монтажните работи вървят по график, констатира той.

Проектът предвижда изграждане на надлъжно брегоукрепително противоабразионно съоръжение (дамба) с дължина 1430 м и изграждане на укрепителни и отводнителни съоръжения за укрепване на свлачище „Сарафово“ с площ от 745 дка.

На работната площадка заместник-регионалният министър разговаря с представители на авторския надзор, които увериха, че извършват ефективен контрол. Вече е изпълнена една от най-сложните части на проекта - изграждане на система от изливни пилоти с общ ростверк. В процес на изпълнение е и частта от проекта, включваща вертикалната планировка.

Припомняме, че през септември м.г. бяха отпуснати 8 млн. лв. допълнително от правителството по бюджета на МРРБ за укрепване на свлачището в Сарафово, както и за брегоукрепване на северния бряг на гр. Царево с цел опазване на живота и здравето на хората. С преобразяването на крайбрежната алея и брегоукрепването на свлачището, обликът на района ще се промени.

За укрепване на свлачището в Царево в момента МРРБ е обявило обществена поръчка за избор на изпълнител за изготвяне на оценка за съответствие на проекта с основните изисквания към строежите и строителен надзор на обекта. Има сключен договор с „Трансстрой - Бургас” АД за изпълнение на инженеринг.

В обхвата на обекта е включен брегови участък с дължина около 500 м. Предвидено е да се довърши брегоукрепителна дамба с дължина 491 м, изграждане на буна 35 м и укрепване на свлачище. Към момента се изпълняват административни дейности, свързани с актуализиране на проекта и съгласувателна процедура.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега