Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Инж. Петър Кънев: Без развита икономика, социална дейност е невъзможна

Инж. Петър Кънев: Без развита икономика, социална дейност е невъзможна

В свободен разговор социалистите отговориха на много въпроси, благодариха на присъстващите за изразеното доверие и ги призоваха за активност в изборния ден.

Кандидати за народни представители от листата на Коалиция „БСП за България“, начело с водача на листата инж. Петър Кънев проведоха заключителни предизборни срещи денс. Те се срещнаха с жители на Средец и представиха акценти от националната предизборна платформа на социалистите. Разговаряха с хората и дискутираха по теми, свързани с актуалната политическа обстановка в страната и засегнаха регионални проблеми. 

В срещите участваха Тодор Байчев, втори в листата на коалицията, областен председател на БСП в Бургас, инж. Паруш Парушев, общински лидер на социалистите в морския град, трети в листата, Йона Чобанова, на седмо място и инж. Живко Господинов, областен координатор на БСП, който заема двадесет и пето място.Отново бе обсъдена социалната политика, която за БСП е приоритет. Народните представители говориха и по въпроси, които касаят здравеопазването, образованието и необходимостта от извършване на реформи в пенсионната система. 

Подчертано беше, че сред мерките, които БСП предлага да бъдат предприети веднага след изборите са тези, насочени към осигуряването на достъпни и качествени здравни грижи за всички граждани. Това по думите на представителите на БСП може да стане чрез прозрачност и контрол на финансирането в здравната сфера и гарантиране на равни условия за финансиране и контрол при разходване на публичните средства от лечебните заведения, независимо от собствеността им. "Без развита икономика, социална дейност е невъзможна", заяви инж. Петър Кънев. 

По думите му сред приоритетите за БСП е осигуряването на по-високи доходи за пенсионерите чрез преизчисляване на всички пенсии и законово уреждане на задължително изплащане на коледни и великденски добавки за всички пенсионери, съобразени с размера на пенсията на всеки един човек. Той изброи и други важни стъпки, които според него е нужно да се направят в кратки срокове: увеличение на т.нар. „вдовишки добавки“, увеличение на добавката от Учителския пенсионен фонд, осигуряване на безплатни лекарства за хората над 75-годишна възраст.Инж. Кънев говори и за икономическата обстановка в България и в Европа. 

"Всяка втора стока в Европа е китайска. Много трудно можем да възстановим икономиката на Европа", заяви той."Крайно време е болниците да престанат да бъдат търговски дружества", беше категоричен в изказването си Тодор Байчев. Той напомни на присъстващите, че е добре да се доверят на опитни политици, на хора с богат житейски и професионален опит.

В клуба на Тракийско дружество "Лазо Лазов" кандидатите за депутати разгледаха етнографския кът, устроен в една от залите и споделиха, че са впечатлени от богатата и добре уредена сбирка, представяща традиционните местни носии и предмети от бита. В свободен разговор социалистите отговориха на много въпроси, благодариха на присъстващите за изразеното доверие и ги призоваха за активност в изборния ден.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега