Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Йончева отвърна на удара с компромати срещу Боил Банов, Цацаров назначи проверка

Йончева отвърна на удара с компромати срещу Боил Банов, Цацаров назначи проверка

Министърът: "Записът е монтаж"!

Говорителят на  ПГ на "БСП за България" Елена Йончева, която бе обвинена в пране на пари, присвоени от „КТБ“, "отвърна на удара" като представи компромати срещу министъра на културата Боил Банов.

Тя разпространи аудио файлове, за които твърди, че представляват записи, удостоверяващи, че през 2016-а година, в качеството си на зам.-министър, е "опростил" поне 700 хил. лева неустойка на фирма-строител, като дава указания на служители от Министерството на културата от своя кабинет- как да бъдат подправени документите. Строителният обект, за който става въпрос, е "Ларгото", културно-комуникационен комплекс „Сердика“ 2-3 етап.

На нарочна пресконференция Йончева заяви, че записът е направен от служител на Министерството на културата, който е присъствал на разговорите. В резултат, прокуратурата се самосезира. Главният прокурор Сотир Цацаров незабавно разпореди по случая да бъде извършена проверка.

Тя е възложена на Специализираната прокуратура предвид качеството на лицето, за което са представени данните и твърденията за извършени корупционни прояви, в резултат на които е опростена неустойка на изпълнителя  в размер на 700 000 лева.

"Още днес ще се пристъпи към изискване на цялата документация по сключването и изпълнението на договора за строителство на обект „Ларгото“, културно комуникационен комплекс „Сердика“ 2- 3 етап. Ще бъдат снети и обяснения от лицата, имащи отношение към случая", съобщиха от Държавното обвинение.

Междувременно, самият Банов се защити пред медиите, като отрече в обвиненията да има нещо вярно. Той заяви, че става дума за лице, уволнено от министър Вежди Рашидов, което търси вендета. Освен това, културният министър посочи, че възнамерява да си търси правата в съда, като заведе дела срещу "хората, които го рекетират и клеветят".  

"Записът, разпространен от Йончева, е монтаж от многобройните оперативки, които сме правили за ремонта на Ларгото. Рекетират ме със записи от четири години. От тези оперативки може да се скалъпят още 56 записа", заяви Банов, предава NOVA.

Въпреки това, културният министър заяви готовност да подаде оставка, ако такава му бъде поискана.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега